Boktips: Drömstigen

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Jag har läst Drömstigen av Jenny Fagerlund. Den kom med på en önskelista när jag letade efter pocketböcker på svenska, utan att jag egentligen visste vad den handlade om. Och jag måste erkänna att när jag läste att boken vann Harlequins författartävling 2014 så blev jag lite skeptisk.

Drömstigen handlar om Rebecka, som är journalist på en stor tidning. Hon är gift med en fantastiskt snygg man som tjänar jättemycket pengar och de har två barn. På jobbet är Rebecka högpresterande, fast på bekostnad av sin familj och sina vänner. Hon pressas att jobba ännu mer av sin krävande chef, men hennes man sätter sin egen karriär först och detta skapar en familjesituation som inte är hållbar. Äktenskapet är i gungning och just då gör Rebeckas ungdomskärlek oväntad entré på hennes jobb. Han har flyttat hem från New York och fått jobb på samma redaktion på samma tidning. Gnistan dem emellan visar sig finnas kvar.

Drömstigen.

Hur ska det gå? Ska Rebecka välja den trygga, snygga mannen hon är gift med, eller ska hon våga satsa en gång till på sin ungdomskärlek?

80% av Drömstigen handlar om Rebeckas stress och den press hon utsätts för både på jobbet och hemma. Det tyckte jag var jobbigt att läsa, för jag kände igen delar av mig själv i det. Samtidigt blev det också tydligare för mig att jag inte vill hamna i en sådan situation igen, och att jag har gjort rätt som har tagit ett steg bort från det.

Upplösningen på Drömstigen kändes lite hastig, som om den inte riktigt fick plats på slutet, liksom. Jag störde mig också en aning på att det fanns sidospår som antyddes vara viktiga, men när de avslöjades tyckte inte jag att de kändes speciellt relevanta.

Drömstigen var en trevlig förströelse i några timmar, och läsvärd för alla högpresterande kvinnor. Däremot skulle jag kanske inte prioritera Drömstigen framför annan läsning om jag inte hade haft tid över.

Köp boken hos Bokus (häftad eller pocket).