Utflykt: L-Arka ta’Noe

Vi var sugna på att hitta på något härom helgen. Utbudet av utflykter på Malta är något begränsat, det är ju ingen stor ö, men efter lite efterforskning hittade vi faktiskt något som vi kunde tänka oss.

L-Arka ta’Noe (som betyder Noaks ark) är en av två djurparker på Malta. Och låt mig säga det här från början – djurhållning är något man kan ha åsikter om. Tycker man att konceptet djurpark är fel så ska man definitivt välja någon annan utflykt på Malta. Med det sagt så tyckte jag att L-Arka ta’Noe kändes ren och fräsch och djuren verkade må ok även om inhägnaderna var väldigt små i många fall.

Jag tyckte att det var roligt att få se en känguru, för det har jag nog inte gjort förut. Den hoppade, till och med. Ettan matade alpackor med jordnötter, men var nog inte superintresserad av djuren egentligen. Tvåan var mest road av gräsmattan. Den lilla leopardungen såg jag i förbifarten när den kom förbi, buren i famnen på en ung skötare.

Apor, som verkligen inte hade det så roligt.
Kolla, en randig häst!
F och Tvåan kollar in påfåglarna.
Kängurus? Kängurur? Kängurar?
Getter.
Lamor och något slags get.
Frigående höns.
Trötta tigrar.

När vi hade gått ett varv kikade jag in i souvenirbutiken. Kanske var det den mest talande buren av de alla. Möjligen borde de funderat igenom sin skyltning. Eller så hade de gjort det.

”Jag vet, vi hänger de stora fåglarna i taket…!”