Sjunde juni

Idag är det helgdag här. Man firar sjunde juni, i åminnelse av de tre malteser som dog i upproret mot engelsmännen 1919. Det började med fyrverkerier redan vid 8-tiden, så vi får väl se hur kvällen fortsätter.

Vi firade dagen med att gå och bada. Hela familjen badar numera. Tvåan gjorde badpremiär i veckan, och är än så länge en aning avvaktande och håller sig hårt fast i mig. Fast när vi väl hade varit i ett tag gick det bra att släppa mig med benen. Att flyta omkring själv (ja, alltså, jag hade ju ett stadigt grepp om honom, men han var inte fastklängd mot mig) var härligt, men också lite läskigt. Sitta i sanden och låta vågorna slå över benen var däremot inte roligt.

Orelaterad bild. Men kolla så stor han har blivit! Var tog den lilla räkan vägen?

Nu närmar det sig avfärd med stormsteg! Vi har tre veckor kvar till vi lämnar huset här på Malta. Packningen pågår för fullt. Eller ja, så för fullt som den kan pågå med en massa jobb och barn och liv som ska levas. Det märks också på oss alla att det är mycket längtan till något annat och frustration. Mycket gnabb och gnäll och utbrott, mest hela tiden. F’s talanger som mittenbarn sätts verkligen på prov. Men vi tar oss igenom det här också, alldeles säkert. Och på andra sidan väntar Cypern!