Vi hann!

Det blev inte så mycket luft över som jag hade önskat och hoppats, men vi (jajaja, F egentligen) hann tömma huset och komma med planet till Sverige! Så nu ska vi spendera några veckor som hemlösa och förundras över att alla pratar svenska.

Sista dagen innan vi åkte från Malta blev det ett strålande eftermiddagsbad med en av Ettans klasskompisar. Hon fick låna Ettans simkorv och vågade då helt plötsligt, till mammans ”förtjusning”, bada där hon inte bottnade. Ettan tränade istället på att simma för egen maskin och även det gick finfint. Tvåan njöt i fulla drag av att få bada, han med. Till och med så att han hade vattenkrig med sin bror och lade sig i simposition och guppade lite när jag höll honom under armarna.

Solnedgång på Malta, sista dagen.

Vi har inte gjort några planer för tiden i Sverige. Delvis beroende på att packningen tog all tillgänglig tid, och delvis på att vi ska försöka ta dagarna som de kommer. Vi började med att träffa barnens gammelmormor och äta upp hennes kakor. Tvåan gjorde stor succé, eftersom han glatt stoppade i sig en bulle och en liten muffin.

Ettan och Tvåan hos gammelmormor. Tvåan i bull-koma, därav minen.

Vi hade en vag plan om att försöka njuta av den svenska sommaren, så vi migrerade oss till svärföräldrarnas sommarstuga vid havet lagom till det svenska sommarvädret visade sitt sanna jag – 17 grader, storm och regnskurar. Nåja, vi får göra utflykter och tagga ner lite. Det tror jag hela familjen behöver, för det har verkligen varit hektiskt de sista två veckorna. Sol och bad kommer vi ägna oss åt på Malta i början av augusti, så det är ju inte direkt så att det går någon nöd på oss i det avseendet. Nu blir det bokläsning, promenader, kortspel, löpning, stickning och hjälpa Tvåan att börja gå för hela slanten.

Fastän vi inte har varit i Sverige så länge har vi hunnit titta till våra två tidigare hus. Det ena godkändes, men det senaste hade tydligen fått byta färg, från rött till vitt. Nytt tak hade det fått också. Nåja. Det är ju bra att de har fått nya ägare som bryr sig om dem och tar hand om dem.