Boktips: En man av stil och smak

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Jag läste ju Jag såg henne idag i receptionen för inte så länge sedan, och då var förstås det lockande att läsa nästa bok i serien om Kulternas värld – En man av stil och smak av Anders Fager.

Det första som slog mig var att de båda böckerna är skrivna på väldigt olika sätt. Jag tyckte Jag såg henne idag i receptionen var lättare att komma in i, och hade ett mer direkt och fångande språk. En man av stil och smak, däremot, är mer distanserad och det är svårare att få grepp om CeO Molin, huvudpersonen. Det är fortfarande en bladvändare, men mindre så än berättelsen om Cornelia Karlsson.

Det ska också sägas att En man av stil och smak är mindre fristående från övriga berättelser om Kulternas värld än vad jag såg henne idag i receptionen är. Med koll på persongalleriet och händelser i övriga böcker kommer läsupplevelsen bli mycket större.

En man av stil och smak.

Jag störde mig lite på själva vändpunkten. Det var många personer inblandade, och eftersom de inte presenterades allihop var det svårt att förstå deras roll och signifikans för händelserna. Jag har läst de tidigare böckerna, men har dem inte i färskt minne. Det gjorde att jag kom av mig lite i läsningen, eftersom jag fick fundera lite över kopplingar och vem som var vem och vad som hänt dem.

I slutet av boken upplevde jag en tydlig tempoväxling. Plötsligt blev det hetsigt, och jag stannade uppe en timme längre än jag hade tänkt, bara för att läsa ut boken. Trots det mindes jag inte hur den slutade när jag vaknade, utan jag fick läsa de sista sidorna igen.

Jag ser fram emot nästa bok i serien, som ska avsluta Kulternas värld.

Köp boken hos Bokus (inbunden eller pocket).
Köp boken hos Amazon.se (inbunden).