Vi går på restaurang: Peppi’s

Under den sista tiden av packning inför flytt ut ur huset var det dags att packa ihop köket. Så en dag var det helt enkelt slut på matlagning i huset. Alltså var det restaurangbesök som stod på menyn.

En av dagarna hamnade vi på Peppi’s, som är något av en institution i Sliema. Peppi’s kiosk har legat på samma ställe vid Exiles sedan femtiotalet, och restaurangen är still going strong.

Det roliga med Peppi’s är att de faktiskt inte har det vanliga Malta-utbudet av pasta, burgare och pizza. Visst, det finns, men fokus ligger istället på ordentliga huvudrätter. Menyn innehåller dessutom bilder av all mat, allt för att göra kunderna hungrigare. Jag blev orimligt sugen på tonfisk, så det valde jag. Ettan fastnade för grillspett, och F tog kyckling i vin. Till förrätt delade vi på kycklingpopcorn, som helt enkelt är panerade och friterade kycklingbollar. En familjefavorit, som gjorde väntan på huvudrätten lite lättare.

När förrätten dukades ut var det bara en kort stunds väntan innan maten bars in. Det visade sig snabbt att Ettan vann. Grillspettet var ENORMT, men tyvärr fick han hjälp att peta av maten från det innan vi hann fotografera. Tonfisken var ok, men ingen wow-upplevelse, och kycklingen fick samma betyg.

Tonfisk.
Chicken vino.
Grillspett, fast avpetat.

Peppi’s är ett bra alternativ om du vill äta i området vid Exiles. Det ligger fint till med en strålande utsikt över piren och badplatsen, så det är klart värt att välja ett bord i de inre delarna. På uteserveringen mot Tower Road får du istället möjlighet att studera folklivet, och det är inte fy skam, det heller.