Enbarnschocken

Nu har vi skickat iväg Ettan med farmor och farfar för att både han och vi ska få en välbehövlig paus från varann. Det är inte lätt att vara sex år och behöva bo tätt ihop med sina två föräldrar i en liten sommarstuga.

Så vad gör då föräldrarna en varm och solig lördagseftermiddag när Ettan är bortrest och Tvåan sover? Jo, de sitter mittemot varann, tysta och djupt försjunkna i jobb. Håhåjaja, det glamourösa livet som egenföretagare. Nåja, det är både egenvalt och mycket bättre än att sitta på kontor hela dagarna.

När Tvåan väl vaknade blev det en tur till affären för att inhandla middagsmat. Det vankades nämligen grillat kött och sallad. Vi funderade på att fixa något avancerat nu när det bara var ett barn att hålla ordning på, men det stöp på att vi inte hade någon inspiration. Men det gjorde inget, för det blev gott ändå. Alla tre åt med god aptit.

Fancy middag. Med föräldraöl.

Sommarstugan ligger utanför Falkenberg, precis bredvid Glommen där vi bodde innan. Havet här är vackert på ett stillsamt sätt, inte alls lika dramatiskt som Medelhavet. Jag har hunnit med att bada, eller ialla fall doppa mig. Det var inte varmt. Kanske blir det fler, det får man se.

En del av den vidsträckta horisonten.

Tvåan kan stå själv nu, men han har nog inte förstått det riktigt än. När han kommer på att han står själv sätter han sig nämligen ner. Han utforskar också gärna trånga ställen.

Här inne får jag säkert plats!