Boktips: The Light Fantastic

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

När jag skulle läsa den andra delen i serien om Discworld, av Terry Pratchett, så var The Light Fantastic försvunnen. Den stod inte att finna, trots att vi letade i hela huset. På något sätt känns det som att det inte var meningen att jag skulle läsa den just då. Några veckor senare dök den dock upp, kanske en aning motvilligt. Under en annan hög med böcker låg den och blängde lite surt när solen sken in på den.

Jag gillade ju den första, och den sista, delen av Discworld, och jag gillar The Light Fantastic också. Terry Pratchett har ett roligt språk, och lyckas dessutom föra berättelsen framåt i snabb takt. Det blir aldrig tråkigt, och jag är hela tiden nyfiken på vad som ska hända härnäst.

The Light Fantastic.

I The Light Fantastic är Discworlds första turist, Twoflower, och den misslyckade trollkarlen Rincewind huvudpersoner. I slutet av första boken åkte respektive föll de över kanten på Discworld, och precis där tar andra boken vid. Genom en märklig försorg återhämtas båda huvudpersonerna (och även The Luggage) tillbaka till Discworld. Dock hotas världen av en obehaglig röd stjärna som kommer närmare och närmare. Rincewind och Twoflower reser över disken och träffar på en mängd märkliga människor och fenomen under sina försök att överleva och ta sig tillbaka till Ankh-Morpork. Dessutom visar det sig att de har ytterligare ett uppdrag – nämligen att rädda Discworld från undergång.

Köp boken hos Bokus (häftad eller inbunden).
Köp boken hos Amazon.se (inbunden eller pocket).

3 svar på ”Boktips: The Light Fantastic”

  1. […] innan jag kom på mig själv med att småle. Delarna jag har läst tidigare hittar du här: ett, två, tre, […]

  2. […] och leder the Night Watch. Jag har läst fler böcker i serien, och dem tipsar jag om här: ett, två, tre, fyra, fem, sex, sju, […]

  3. […] träffade på i Guards! Guards! De andra Discworldböckerna jag har läst hittar du här: ett, två, tre, fyra, fem, sex, sju, åtta, nio, […]

Kommentarer är stängda.