Boktips: Vårjakt i Rosengädda

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Vårjakt i Rosengädda är min första bekantskap med Tessan i Rosengädda. Dock är det den tredje delen i serien, som Emma Hamberg skriver. Att komma in mitt i sådär är inget problem, eftersom författaren omtänksamt nog har gjort en sammanfattning av de viktigaste händelserna i de tidigare böckerna alldeles i början.

I Vårjakt i Rosengädda kommer det en sen kväll två besökare till restaurangen Rosengädda. Den ena är Ann-Kristin, Tessans mamma. Den andra kallar sig för Erland Josephson, och är hemlighetsfull men vill gärna arbeta som alltiallo hos Tessan, mot mat och husrum.

Tessan driver alltså en restaurang i ett stationshus någonstans i Västergötland i närheten av Kinnekulle. Hon har en minst sagt brokig familj, som inkluderar bland annat en get, en dotter, ett ex och hans nya dam samt två söner. Dessutom finns det en beundrare i form av sonen på det närbelägna godset, Gustaf.

Vårjakt i Rosengädda.

Ann-Kristin och Tessan har ett komplicerat förhållande. Genom hela Vårjakt i Rosengädda får vi följa Ann-Kristins version av Tessans barndom. Det visar sig snart att Ann-Kristin har en egen hemlighet som hon inte delar med sig av. Hemligheter har även Erland Josephson, och allt eftersom berättelsen vecklar ut sig får vi veta mer och mer om hemligheterna och hur de påverkar omgivningen.

Jag trodde att Vårjakt i Rosengädda skulle vara lättsmält sommarlitteratur i chick-lit-genren. Men se där bedrog jag mig allt. Det är lättläst och småputtrigt och ganska uppenbart i början, men handlingen och personerna smyger sig på läsaren, och på slutet var det jag som satt med tårarna strömmande längs kinderna.

Jag ser redan fram mot att läsa de två första delarna, och även den fjärde.

Köp boken hos Bokus (pocket).
Köp boken hos Amazon.se (pocket).

Ett svar på ”Boktips: Vårjakt i Rosengädda”

  1. […] läste ju tredje delen i serien om Rosengädda av Emma Hamberg, Vårjakt på Rosengädda, först. Ett kort tag efter det fick jag tag i de resterande tre böckerna, och satte glatt igång […]

Kommentarer är stängda.