Namnsdagskalas och äpplesmörgås

Häromdagen hade jag namnsdag, jag heter ju som bekant Sara. Vi försöker skapa lite egna traditioner i familjen nu när vi har flyttat från Sverige, och att fira namnsdag är en av dem. Så alldeles i början av fruntimmersveckan vankades det tårta. Mormor och morfar och farmor och farfar kom och besökte oss i den lilla sommarstugan. Jag hade gjort glasstårta, vilket uppskattades av nästan hela kalaset. Ettan fick köpeglass istället. Däremot fick han dekorera tårtan, och det gjorde han alldeles enligt eget huvud. Tvåan fullkomligt vräkte i sig jordgubbar, till den samlade släktens förtjusning. Även en bit tårta slank ner under glada tjut.

En jordgubbssmiley.

En annan dag när det var mellisdags beställde Ettan en äpplesmörgås. Det är ett av hans egna påhitt, och något som F förfasas en aning över. Jag tillredde enligt instruktioner, och resultatet blev så snyggt att vi var tvungna att föreviga.

Ettan och äpplesmörgåsen.

Tvåan gör dagliga framsteg, liksom de flesta andra ettåringar. Häromdagen lade han saker i andra saker för första gången. Just i det här fallet var det en anka i ett decilitermått. Byxorna på huvudet var en bonus efter ett toalettbesök med fadern, och visst ger det det hela en lite mer konstnärlig touch?

Jag kallar den ”Anka i decilitermått”.