Boktips: Rosengädda nästa

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Jag läste ju tredje delen i serien om Rosengädda av Emma Hamberg, Vårjakt på Rosengädda, först. Ett kort tag efter det fick jag tag i de resterande tre böckerna, och satte glatt igång med att sätta mig in i Tessans historia.

Rosengädda nästa är den första boken i serien, och här får vi veta det mesta om hur det går till när Tessan slår sig fri från livet hon har levt i femton år. Vi får också lära känna Bror. Han är en trettonårig frankofil som känner sig utanför i alla sammanhang. Och ovanpå det försöker han rädda sina föräldrars äktenskap från att falla i bitar.

Rosengädda nästa.

Bror tror att föräldrarna behöver tid för varandra, utan honom. För att ge dem det ser han till att hitta på ett seglarläger till sig själv, så att föräldrarna kan resa iväg utan honom. Eftersom seglarlägret inte finns får han se till att hitta något annat äventyr till sig själv, och vips – en annons i en jakttidning visar honom vägen till Jane, i Stockholm.

Tessan å sin sida, hittar till Jane efter att ha försökt ringa sjukvårdsupplysningen när hon ligger i sin garderob och känner sig kvävd att livet. Femton år av att bo på samma ställe, jobba i samma gatukök, vara sambo med samma kille, prata om samma saker över samma öl blir plötsligt för mycket.

Hos Jane börjar så det stora jobbet med att hitta sig själv för både Bror och Tessan. Det är en spännande resa vi får följa med på. Jag vill hela tiden veta mer och mer om personerna och vad som händer dem. Rosengädda nästa är lättläst, och har karaktärer som känns äkta och som biter sig fast i både hjärtat och minnet.

Köp boken hos Bokus (pocket).
Köp boken hos Amazon.se (pocket).

2 svar på ”Boktips: Rosengädda nästa”

  1. […] Hamberg. Larma, släcka, rädda i Rosengädda är del två i serien (här hittar du mina tips om del 1 och del […]

  2. […] i Rosengädda och alla som finns runt henne. De andra delarna i serien har jag skrivit om här: del 1, del 2 och del […]

Kommentarer är stängda.