Tillbaka på Malta en kort sväng

Long time no see… Vi tog oss igenom de sista dagarna i Sverige samt incheckningen på Landvetter. Det senare med nöd och näppe, eftersom det skulle tjafsas om cykeltransporter, väskor, bilbarnstolar och annat. Men eftersom incheckningen tog lång tid slapp vi alla fall sitta i avgångshallen och vänta en massa. Givetvis var planet dock försenat en timme eller så. Och när vi väl hade satt oss var det dåligt väder över Österrike så vi fick vänta ytterligare 30 minuter ungefär. Men vi kom till Malta och allt vårt bagage också. Senare på natten sa F att han blev glad och tyckte att det kändes som hemma när vi landade. Själv var jag mest trött.

Vi har bokat in oss på samma hotell som vi bodde på medan vi väntade på att få tillgång till huset i Sliema förra året. Känns som en bra avslutning på Malta-vistelsen, som att cirkeln sluts lite. Den här gången begåvades vi dock med havsutsikt.

Så mycket Malta i en och samma bild. Medelhavet, en ödetomt och elledningar som hänger och slänger.

Anledningen till att vi är på Malta är att vi ska skeppa iväg vårt bohag till nästa destination. Under tiden här passar vi på att ägna oss och sol och bad, och förstås på att suga ut det sista ur ön. Vi dricker till exempel både Kinnie och Cisk, och äter sladdriga pommes frites.

Samtidigt är det förstås en massa som ska fixas med flytten – godset ska packas in i container och försäkras, bland annat. Vi har varit lite oroliga för att vi inte ska få in alla våra saker i 20-fots-containern, men när mannen från fraktfirman kom och kollade i veckan garvade han bara åt Fs farhågor, och försäkrade honom att det skulle få plats. Alltihop.

Jag håller ett öga på bostäder på Cypern, och det verkar som om det ska gå bra att hitta boende, både kortsiktigt och långsiktigt. Vi kommer med största sannolikhet hyra ett boende i några månader medan vi letar hus. Det finns en del online, men jag anar att det fungerar som på Malta, att i verkligheten finns det mycket mer, och att man måste åka och titta på bostäderna, även de man vill hyra.