Lekplats och livet utan barnstol

En av nackdelarna med hotellet vi bor på är att de inte har någon barnstol. Som barnsäng har vi med oss en egen resesäng, lånad från farmor och farfar, så det klarar vi. Däremot är det lite knorvigt utan barnstol. Tvåan får helt enkelt sitta i knät på en av de vuxna och äta. Det funkar, men blir lite (extra) kladdigt. Efter att ha kollat vet jag nu att inte heller boendet de första två veckorna på Cypern har någon barnstol. Tur att vi har börjat vänja oss, alltså.

Frukost. Tvåan har precis stoppat in en hel stor smörgåsbit i munnen. Notera även den extrasnabba pappahanden som genomför vad vi kallar ”stealthavtorkning under ätning”.

Men bortsett från den obefintliga barnstolen är vi nöjda. Vi bor nämligen precis bredvid Malta National Aquarium. Vi har varit där och kollat när vi var på Malta och rekade innan vi flyttade, och Ettan var där med skolan precis innan han slutade för terminen, så vi har inte känt något behov av att besöka själva akvariet. Däremot har de en av de bästa lekplatserna på Malta precis bredvid så den besöker vi ofta. Vi kan lätt rekommendera både akvariet och lekplatsen till den som letar efter en bra utflykt på Malta.

Häromdagen fick Tvåan prova på lite av leksakerna, istället för att plocka upp småsten och försöka äta dem medan en förälder försöker hänga med och hindra honom. Stor succé. Det blev flera minuters respit för de jagande föräldrarna.

Ena klätterdelen. Okända människor som letar skugga, men också Tvåan.
Andra klätterdelen.
Ettan klättrar. Notera också bakgrunden. Rättvis.
Ettan väntar på sällskap…
…i form av pappan.
”Men det är ju jag som kör…”
Nöjda bröder som leker med varann.