Vi går på restaurang: Fresco’s

Ettan har en favoritrestaurang i Sliema: Fresco’s. Så självklart var det dit han ville gå när sommarlovet skulle firas in. Och är man nybliven sommarlovsfirare så får man såklart lov att välja restaurang. Det passade i och för sig oss andra ganska bra också, den ligger nere vid vattnet och har bra utsikt.

Ettan har också favoritmat på Fresco’s, nämligen ”salladspizza”. Vi har ju varit där och ätit några gånger under året på Malta, så vi vet att de har bra pizza och även bra pasta. F bestämde sig för en pizza han med, en Fresco’s Dream, medan jag valde linguine Calamare. För att jag skulle kunna dela den med Tvåan fick jag dock be köket byta ut linguinen mot penne. Det gjorde de så gärna.

På Fresco’s får man bröd och smör innan maten, och det mumsade vi glatt i oss alla fyra. Sekunden det var slut undrade Ettan om maten skulle komma snart. Det gjorde den inte riktigt, men det var bra nära för det var verkligen ingen lång väntetid. Vi hade bara precis hunnit förbereda oss genom att klä av Tvåan innan det var dags att hugga in.

Bröd. Det får man äta med kläderna på.
Pasta med bläckfisk. Penne för att jag skulle dela med Tvåan.
Fresco’s Dream. Inte så lätt att skilja från…
…salladspizza. Eller Parma pizza som den heter på menyn.

Portionerna är stora på Fresco’s, och maten är god. Pizzaresterna lägger de gärna i en kartong att ta med hem. Vårt enda klagomål är att vi har ätit där så ofta att vi har hunnit tröttna lite på menyn.