Bröd och barn

Vi har tydligen flyttat till Cypern på riktigt nu. Hyreskontraktet skrevs på i fredags (hurra!), och i morgon flyttar vi ut ur AirBnB-lägenheten och in i hyreslägenheten.

Jag har dessutom gjort Ängamat till min familj. Det visade sig vara en tradition att jag lagar just Ängamat när vi har flyttat till ett nytt land. Det började på Malta och har alltså fortsatt. Jag har dock aldrig lagat det i Sverige… Jag har också bakat bröd här, och det betyder väl kanske att vi har bott in oss.

Surdegarna överlevde den här flytten också, tydligen.
Bröd. Bättre än första försöket på Malta. Bådar gott?

För några dagar sedan glömde Tvåan bort att han inte kunde stå. Han var så upptagen med att lägga sina ankor i en jågurthink att han stod själv i ett par minuter. Stort jubel i familjen utbröt efter den andäktiga tystnaden. Alla vi andra tre såg vad som hände och hurrade glatt.

Efter de första minuterna var det inte längre något svårt, utan han stod själv i tid och otid. Både med saker i händerna och utan.

Och häromdagen när han stod själv och jag kallade på honom så tog han minsann sina första steg. Nu går han när vi kallar på honom, några steg med någorlunda kontroll och sen rusar han de sista samtidigt som han ramlar in i våra famnar.

Lyckliga killen!

När vi inte lurar Tvåan att gå så badar vi. Vi bor ungefär 200 meter från stranden, och vi kommer fortsätta med det även i hyreslägenheten. Ettan har kommit på att han kan gräva i sanden och komma ner till vatten. Det höll honom sysselsatt en bra stund, och resulterade också i… något slags sandmonster. Han fick bada en gång till innan vi gick hemåt.

Sandiga killen!

Ett svar på ”Bröd och barn”

  1. Nils Moberg skriver:

    ser med spänning fram mot rapport och bilder från nya lägenheten

Kommentarer är stängda.