Vi går på restaurang: Vecchia Napoli

Efter att F spenderade en förmiddag i garaget i Gzira på Malta och jag och barnen var i Sliema och badade så passade det bra att äta på Vecchia Napoli i Sliema. Den ligger nämligen mittemot vårt ”hemmabad” vid piren i Exiles. Så när F dök upp traskade vi över gatan och hittade ett bord på uteserveringen. Det var inte jättesvårt, eftersom vi var ensamma där just då.

Vi ögnade genom menyn och bestämde oss för lite olika mat. Ettan ville ha pizza, vilket inte var speciellt överraskande. Efter lite dividerande kom vi fram till att en Patria, fast utan svamp, nog skulle passa fint. Jag valde en
Linguine con gamberi e zucchini, och F satsade på en Rigatoni con la salsiccia.

Vi var ganska varma, trötta och hungriga, så väntan kändes lång. Fast vår dryck kom fort nog, så vi hade lite att sysselsätta oss med ändå.

Här dricks det för fulla muggar. (Fotografen är också nöjd med simkorven som växer upp ur Ettans huvud.)
Och här med.

När maten kom på bordet var det knappt om tid att få fotografera den, för alla ville hugga in genast. Pizzan, som inte såg ut som det var tänkt eftersom vi hade fått den utan svamp, var personalen tvungen att ursäkta. Det gjorde dok inte oss så mycket. Pastan var bra, om än kanske en aning… intetsägande.


Linguine con gamberi e zucchini. Men den där zucchinin som jag hade hoppats på var relativt sparsmakad.
Patria. Det är tydligen väldigt viktigt att de lägger upp ingredienserna i olika fält som ska påminna om Italiens flagga.

Rigatoni con la salsiccia.
Tvåan fick dela med pappa.

Vi testade ju i och för sig under lunchtid, men varken jag eller F var speciellt imponerade. Vecchia Napoli stod på Fs ”att testa”-lista sedan han åt hämtmat därifrån vid ett tidigare tillfälle, men slutsatsen får nog ändå bli att vi inte kommer komma tillbaka. Det finns bättre italienare på Malta.