Vi flyttade in!

Trots att vi nu har lärt oss att cypriotiska tidsangivelser inte är som svenska, så flyttade vi faktiskt in i lägenheten igår! Vi fick hjälp med att köra våra grejer av vår hyresvärd, som lämnade över nycklar och fick deposition och den första hyran i utbyte.

Därefter konstaterade vi att det finns sänglampor, men inte några lakan eller kuddar. Våra egna kuddar och lakan ligger för tillfället i en container på väg hit, så vi behövde alltså skaffa oss nytt. Så som de svenskar vi är vi bestämde oss för att testa IKEA, som har en pickup point i Limassol. Där var det rejält utplockat, så varken lakan eller kuddar fanns att få tag i. Däremot säkrade vi en Antilop, och som F sa ”Varför gjorde vi inte det är för ett par veckor sedan?”.

Årets mest efterlängtade pryl?

Alla var hungriga och varma, och det som fanns i närheten var McDonalds. Har jag berättat hur mycket jag dör inombords när jag måste äta där? Inte? Så mycket att det nästan kommer fysiska tårar i ögonen på mig. Men det är ju i alla fall något slags näring. Fast Tvåan gick inte på det, utan ratade helt köttbiten han fick av min Big Mac. Så ung, och så smart.

Styrkta av lunchen åkte vi så vidare mot Debenhams, och jag tackade min lyckliga stjärna för att jag har kollat igenom de engelska kedjorna på Malta redan så jag hade ett hum om var det kunde tänkas finnas saker till hemmet. Vi hittade lakan till både den stora och den lilla sängen. Våra egna grejer kommer förhoppningsvis nästa vecka.

Efter ett eftermiddagsbad i ett förvånansvärt varmt medelhav blev det sen ost- och charkmiddag. Tvåan tyckte det var det bästa sedan skivat bröd, och proppade i sig av hjärtans lust, sittandes i sin stol. Ettan fick bubbelvatten, och vi vuxna fick champagne för att fira att vi nu faktiskt bor på Cypern. Lite mer på riktigt, liksom.

Det fanns champagneglas. Och en hiskelig vaxduk som inte riktigt matchar kaklet.

Vid Tvåans första uppvak noterade jag att det var lite svårt att hitta honom i den JÄTTESTORA sängen i master bedroom. Jag och F har tydligen aldrig haft en 180-säng, och nu när jag kom från det lysrörsbelysta köket in till det mörka sovrummet var det inte helt lätt att lokalisera det missnöjda barnet. Resten av natten gick som en dans för båda barnen.

Det lilla barnet i den stora sängen.