Summering av Sverigesemestern

Årets semester tillbringades som bekant i Sverige. Eftersom vi stod mitt i en flytt och mellan två länder passade det oss extra bra att ta en paus och ladda om batterierna under några veckor. Planerna var väldigt få – ta det lugnt, låta barnen träffa släkten och få lite tid att andas och fundera över allt på Cypern. Den sista tiden på Malta var väldigt hektisk med packning för att kunna lämna huset innan vi åkte iväg.

Farmor och farfar hade dukat upp med räkor och starköl när vi kom till Göteborg, så vi kunde bocka av ett matönskemål redan första kvällen. Barnen trodde inte att klockan var speciellt mycket, eftersom det var så himla ljust, så det var inte helt lätt att få dem att komma till ro vid 21.30.

Men så vad gjorde vi resten av tiden, då? Vi träffade släkten; mormor och morfar, farmor och farfar, kusinerna och deras föräldrar, gammelmormor Astrid och farmors syster. Vi hade ettårskalas för Tvåan, och gick på yngsta kusinens femårskalas. Ettan lekte med andra barn i sommarstugeområdet där vi bodde.

Stockrosor mot sommarstugeväggen.

Jag och F hade barnvakt och gick på konsert i Varberg, och så firade vi bröllopsdag. Tvåan började inte gå, trots mycket lock och pock. Några utflykter hann vi med också, till exempel Köpenhamns Zoo som det kommer ett eget inlägg om lite senare. Jag åt mitt livs godaste brownie (från Feldt’s bageri och konfekt i Halmstad), och vi åt jätteglassar på Siaglass i Slöinge. Vi introducerade den varma bassängen på Klitterbadet för Tvåan, och tittade till vårt gamla hus i Glommen. Jag läste en massa böcker på svenska, och jag och F jobbade en del när barnen sov.

Utsikt över fälten mot Glommen.

Ettan cyklade, och njöt verkligen av det. Vi badade i ett kallare och mer långgrunt hav än det vanliga, och skämtade om den svenska sommaren i en ouppvärmd sommarstuga, som bitvis påminde om den maltesiska vintern.

Ett annat hav än det vanliga.
En cyklist.

Vi grillade en massa, lekte på Plikta och tittade lite (mycket lite!) på djuren i Slottsskogen. En av de sista dagarna blev det ett besök på Liseberg, mer om det i ett eget inlägg. Ettan roade sig kungligt där. Tvåan sov mest, eftersom det var runt 30 grader varmt.

Man kan GRILLA!

Hela familjen tyckte att det var härligt att komma tillbaka till Sverige en sväng, även om vi bodde på väldigt liten yta och i resväskor hela tiden. Framför allt tyckte Ettan det var gött att få sova hos farmor och farfar och inte behöva tillbringa all sin tid med mig och F, tror jag. Jag tyckte att det var jobbigt att säga hej då på flygplatsen när vi skulle tillbaka.