Vi går på restaurang: Il-Kcina Ghawdxija

Under vårt besök på Gozo i juli behövde vi förstås äta lunch. Efter bad och tornbesök letade F snabbt upp en restaurangtät stad, och styrde kosan ditåt. Vi kom till Xlendi precis vid lunchtid, och strosade runt och valde, ganska mycket på måfå, Il-Kcina Ghawdxija. Borden ligger precis vid vattnet, så utsikten var alldeles fantastisk.

Utsikten, komplett med fler turister. Havet är alltså ungefär tre meter från bordet.

Menyn var innehållsrik, och det var inte lätt att välja. Men tydligen längtade både jag och F efter grönsaker, för vi valde varsin sallad. F med kyckling, och jag med bläckfisk. Ettan satsade på chicken nuggets.

Det var lite svårt med servicen. Kanske hade de väldigt mycket att göra, trots att inte restaurangen var fullsatt, eller så var det bara krångligt. Det tog ganska lång tid att få maten, och Ettan hann tröttna lite. Att han inte gillade rörorna som serverades till brödet innan maten hjälpte kanske inte heller upp humöret.

När maten väl kom på bordet blev det mycket bättre. Familjen roades också av att personalen kom med en portionsförpackning av ketchup och majonnäs när Ettan bad om det. Alla vet ju att det krävs minst tre av varje! Han fick be om fler.

Chicken Nuggets.
Kycklingsallad.
Bläckfisksallad.

Maten var god! Grönsakerna var fräscha, och det var mycket kyckling och bläckfisk i salladerna. Både jag och F var nöjda med våra val, medan Ettan var lite halvnöjd med sitt. Tvåan tuggade på pommes frites och kyckling från pappas sallad och verkade tycka att det var bra val.

Il-Kcina Ghawdxija är för all del en turistfälla, men trots det var det en bra lunch tyckte vi. Råkar du hamna i Xlendi är det här inte det sämsta valet du kan göra. I alla fall om du har tid på dig, och kan tänka dig att njuta av utsikten en stund innan du äter.