Blodbad och penicillin

För en dryg vecka sedan hade Ettan ont i ena örat. Antagligen hade han lite feber också. Det hela gick över på ett par dagar, och med hjälp av några värktabletter. Efter det har han klagat lite på att han har haft svårt att höra med det örat, och igår när vi badade fick han plötsligt jätteont en kort stund när han stötte örat mot en av simkorvarna. Efter lite googling så konstaterade jag att det kanske var dags för det första läkarbesöket på Cypern.

Idag på morgonen tog Fredrik med Ettan till doktorn som jag hade letat upp, medan jag och Tvåan gick på morgonpromenad. Efter att ha fått vänta kanske 40 minuter så fick de träffa en barnläkare som konstaterade att det var något slags bakterieinfektion i örat och skrev ut penicillin och örondroppar, och bannade dem för att inte ha kommit tidigare. Så nu medicinerar vi och hoppas på att det blir bättre snabbt, eftersom Ettan ska undvika bad i några dagar tills det blir bättre.

Gunga istället för bad.

Kvällsmaten råddade jag på egen hand, för Fredrik var iväg och gjorde annat. Det gick bra för oss tre, fram till kvällsduschen. Då valde nämligen Tvåan att testa sina nyförvärvade klätterkunskaper upp ur badkaret medan jag och Ettan torkade fötterna. Resultatet blev att han åkte med munnen först ner i det kaklade golvet. Han var inte så nöjd med det, och det blödde såklart rejält eftersom han slog tänderna i insidan på läppen. Ettan tyckte det var läskigt att titta på med allt blodet, men han hjälpte till att hämta papper att torka med. Efter några minuter lugnade sig Tvåan och det slutade blöda. En fantastisk fläskläpp uppenbarade sig istället. Tänderna sitter kvar, och är inte speciellt lösa. Han hade inte heller några problem varken med amning eller napp efteråt, så det är nog ingen större fara med honom.

Nåja. Nya tag i morgon.