Boktips: Viskande skuggor

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Vid akut bokbrist under sommarsemestern erbjöd min svärmor mig att läsa Viskande skuggor av Jan-Philipp Sendker. Hon hade fått boken av en väninna, men inte hunnit läsa den själv ännu. Jag började, och efter att ha fått strupen hopsnörd under de första kapitlen upptäckte jag att det var svårt att lägga boken ifrån sig.

Viskande skuggor.

Huvudpersonen i Viskande skuggor, Paul Leibovitz, fascinerar mig med sitt sätt att hantera sorg och livet i den. Miljöbeskrivningarna av Hong Kong och Lamma gör mig nyfiken och sugen på att besöka platserna för att få uppleva dem själv. Den lilla inblicken i kinesisk kultur och hur kineser tänker och fungerar är intressant.

De första kapitlen i boken utgör ett slags ram för hela Pauls personlighet. Därefter tar själva berättelsen vid. Mot sin vilja blir Paul indragen i en amerikans försvinnande. Med hjälp av sin bästa vän Zhang, en kinesisk kriminalkommissarie, nystas mer och mer av härvan upp. Men bakom varje varv hotar nya faror och dimridåer.

Jag tycker upplösningen av Viskande skuggor var oväntad, men väldigt passande. Det är snyggt, och det finns ett tydligt tempobyte strax innan allting kommer till vägs ände. Nu ska jag bara försöka övertyga min svägerska om att låna ut nästa del i serien till mig.

Köp boken hos Bokus (inbunden eller pocket).
Köp boken hos Amazon.se (pocket)

Ett svar på ”Boktips: Viskande skuggor”

  1. […] Det här är den andra boken i trilogin om Paul Liebovitz i Kina. Första delen i serien heter Viskande Skuggor, och den läste jag i somras och blev alldeles betagen av. Mina förhoppningar på del två var […]

Kommentarer är stängda.