Vi går på restaurang: The Black Sheep

En av de sista dagarna på Malta gick vi ut och åt i Sliema med bekanta. Det var vanlig barnfamiljsmiddagstid, alltså runt 17.30. Vi valde The Black Sheep, eftersom det ligger bra till och för att jag och F har ätit där tidigare och varit nöjda. Men… det skulle vi inte ha gjort.

Det började med att det krävdes lite förhandling för att vi skulle få lov att sitta på övre plan där de har vanliga bord och inte höga barbord. Det finns ju sällan barnstolar som passar till höga bord. Men inte ens en vanlig barstol fanns att tillgå. Dock var servitören hjälpsam och gick och lånade en från restaurangen bredvid, så Tvåan fick sitta själv till slut.

Menyn är lång och det var inte lätt att välja. Till slut fastnade vi för kycklingsallad, chicken risotto och en mexican wrap. Sällskapet valde musslor och mushroomy chicken. Jag och herrn i sällskapet tog delade på Happy Hour-erbjudandet och tog varsin Negroni, som var bra.

Och det var tur att vi tog en drink innan maten, för sedan fick vi vänta. Och vänta.

Och vänta.

Efter 45 minuter kom maten på bordet, och då var vi alla ganska hungriga och några av oss lite griniga.

Tvåan smaskar pommes frites.
Mushroomy chicken, som var god.
Kycklingrisotto, som var gjord med curry. Märkligt, och inte alls något som gjorde Ettan glad.
Musslor med tomatsås.
Mexican wrap.
Chicken sallad.

Förutsättningarna var alltså inte de bästa. Maten visade sig dessutom vara under all kritik. Kycklingsalladen var en påse färdigskuren sallad, serverad med en bit torr kyckling. Wrapen var soggig och kändes även den som en färdigförpackad variant som legat på värmning för länge.

Risotton, som ju är en av Ettans favoriträtter när den görs av farfar, var gjord med curry(?!) och föll inte alls Ettan på läppen. Han fick istället en tallrik pommes frites, som faktiskt kom snabbt på bordet.

Musslorna var ok, men pommes fritesen som beställdes till hade de glömt bort. De kom dock på bordet snabbt när vi påpekade det. Kycklingen med svamp var god.

Slutsatsen är helt enkelt att vi kommer inte äta på The Black Sheep igen. Däremot har de en fantastisk gin-meny, så vill du ha en god gin och tonic finns det alla möjligheter på The Black Sheep. I alla fall om du är beredd att vänta en stund på den.