Lägenheten i Limassol

Vi hyr ju en lägenhet i Limassol. Det är en… ja, jag antar att det skulle kallas en 4:a i Sverige. Här heter det 3 bedroom apartment. Den har alltså tre sovrum, ett vardagsrum och ett kök. Balkongen mot gatan är inbyggd och är en del av vardagsrummet, eller ett minikontor, om man så vill.

Det är en ganska gammal lägenhet, så standarden är inte jättehög. Den är hel och välskött, men inte lyxrenoverad på något sätt. När vi letade lägenhet så var det med tanke på att vi ska köpa ett hus, och alltså var vi inte ute efter en superlyxig lägenhet. Däremot ville vi att den skulle ligga nära havet, eftersom vi letar hus i bergen utanför stan. Så bäst att passa på att njuta av närheten till Medelhavet så länge det går tänkte vi. Som en bonus med den här lägenheten så har vi faktiskt vad som på mäklarspråk skulle kallas ”havsglimt”.

Där, precis vid den högra byggkranen är det, Medelhavet.

Det här var den första lägenheten vi tittade på. Efteråt sa jag ”den blir det inte”. Fast efter några dagar och ett par visningar till konstaterade vi att vi dels gillade hyresvärden, dels var den ledig direkt och dels var det nog faktiskt ungefär det här vi letade efter. När vi tittade fanns det bara AC i ett av sovrummen, och så hade vi det på Malta och ville inte tillbaka till. Hyresvärden sa att han såklart kunde sätta in AC i de andra två sovrummen också, och det gjorde han. Så det blev den, ändå.

Efter två veckor i en AirBnB-lägenhet tog vi vårt pick och pack och flyttade ungefär 400 meter till en trea på fjärde våningen. Vår hyresvärd hjälpte till att köra en del av våra saker. Efter två vändor med hissen så var allt inne i lägenheten, pengarna lämnades över och vi fick nycklarna. Jaha. Då var vi här då. Låt Cypernlivet börja.

Man kommer in i lägenheten i vardagsrummet. Fast här har någon faktiskt byggt en kort vägg, så det känns som en liten hall. Resten av vardagsrummet ligger till höger i bild.

Hallen.
Vardagsrummet, komplett med barnstök och ”det här är bara ett temporärt boende”-stök. Kontorsdelen ligger rakt bakom fotografen.

Till höger om man har ytterdörren i ryggen har vi dörren till den obligatoriska korridoren som resten av rummen utgår från. Köket ligger bakom väggen till höger från hallen.

Korridor mot köket, Ettans rum till vänster och hallen/vardagsrummet till höger.

Det är inte renoverat igår, men fullt funktionellt. Gasspis och elektrisk ugn, en kyl och frys av nyare snitt och en hel del arbetsytor. Matbord med gott om plats för fyra och antagligen även för 6 eller 8. Dock ingen tvättmaskin, som i de flesta cypriotiska lägenheter finns i köket.

Några olika nyanser av grönt.
Går fint att äta vid, och även spela kort.

Utanför köket ligger en balkong som alltså vetter mot bakgården. Det är tvättstugan, med tvättmaskin (med all text på grekiska) och tvättlinor. Utanför balkongen har en golvtorkställning monterats, för att få extra plats för att torka tvätt.

Tvättstugan.
Den smart monterade torkställningen.

Till höger, sett från köket ligger två sovrum. Det minsta, som ligger närmast köket, är Ettans. Han valde det redan när vi var här och tittade på lägenheten.

Ettans rum.

Bredvid är sovrummet som används som lager och kontor. Rakt fram är en toalett.

Lager/kontor.
Toalett.

Sedan svänger korridoren.

Korridor mot master bedroom. Närmaste dörren är toalett, sedan badrum.

Den första dörren är badrummet, som alltså ligger vägg i vägg med toaletten. Det är absolut inte inrett igår, men det finns badkar.

Badrummet.

Innanför dörren rakt fram ligger vårt sovrum.

Master bedroom. Tvåan sover förmiddag.

Sådärja. Då har ni fått en rundtur hemma hos oss. Välkomna hit och hälsa på!