Taxi och i väntan på snön

Ettan och Tvåan har kommit på en ny lek. Det är en favorit hos dem båda, och de leker den nästan varje dag. Den heter ”taxi”, och går ut på att Tvåan sitter i gåvagnen medan Ettan kör den, mer eller mindre försiktigt beroende på grad av övervakning och delvis Tvåans humör.

Här får ni föreställa er ljudnivån.

Leken pågår oftast till Ettan tröttnar. Gåvagnen är ju något för låg för honom. Tvåan däremot, kliver gärna upp i vagnen även när Ettan är i skolan och ser längtande på mig för att jag ska köra honom lite.

—————————————————-

Vid en av utflykterna förra helgen passade vi på att besöka skidanläggningen i Troodosbergen, för att se hur det såg ut på sommaren. På vägen upp blommade rosorna.

Blommande rosor i en massa färger. Trädgårdsinspiration.

När vi hade svängt in på den sista biten fram till parkeringen sa Ettan att han hoppades att det skulle gå att åka skidor. Att det inte var någon snö, och över 20 grader varmt verkade inte vara något faktum som var intressant i sammanhanget. Besvikelsen var stor när vi förklarade. Men det var ändå lite roligt när han upptäckte liften.

Först i liftkön. Tvåan är mest ute efter Ettans äpple.

Vi gick också över på andra sidan och försökte titta på utsikten över ön, men den gömde sig mest i moln. Ettan ägnade sig istället ihärdigt åt att bygga på Cypern på höjden.

Högre ska det bli.

Ett annat bonusstopp på våra utflykter var en damm. Aspokremmos Reservoir, för att vara mer exakt. Det var coolt. Fast jag gillar inte höjder, så jag satt kvar i bilen medan Fredrik och Ettan gick ut och kollade. Här är det ofta så att det är väg så att man kan köra ut på muren som håller dammen. Jag blev dock snart utkallad ur bilen, för det var inte speciellt högt eller brant så jag kunde också njuta av utsikten.

Utsikten över dammen. Bergen i bakgrunden.

Utsikten över dammen var verkligen väl värd att stanna för. Herrarna var tvungna att kolla in överflödesskyddet också, men jag stannade i närheten av bilen istället. Men det coolaste var nog ändå när vi tittade neråt istället och upptäckte en rejäl biodling! Jag längtar till vi kan ha bin igen.

Ser ni? En biodling!