Boktips: Hjärtslaget i Rosengädda

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Äntligen blev det dags att sätta tänderna i Hjärtslaget i Rosengädda av Emma Hamberg! Det här är den fjärde och avslutande boken om Tessan i Rosengädda och alla som finns runt henne. De andra delarna i serien har jag skrivit om här: del 1, del 2 och del 3.

Hjärtslaget i Rosengädda utspelar sig några år efter del tre avslutades. Tessans restaurang är stängd för renovering efter en vattenläcka. Hennes man jobbar så mycket han kan och lite till, för att på något sätt betala tillbaka det han tycker att han är skyldig orten. Rosengädda har börjat leva upp igen, och nästan alla drivs av en framåtanda som inte kunde anas.

Hjärtslaget i Rosengädda.

Men på vägen händer det som händer så många när hjulen snurrar allt fortare: vi tappar bort det som var viktigast och glömmer valen vi gjorde och varför vi gjorde dem. I Hjärtslaget i Rosengädda får vi följa Tessan, Camilla, Flatan och Bror i deras kamp för valen de gjorde, och för att hålla ihop sina familjer. Det hela toppas med en oväntad upptäckt som formar hela Tessans liv.

Jag gillar verkligen den här serien. Tessan känns som en levande person, och det gör också många av de andra människorna som dyker upp i boken. Tråkigt nog tycker jag kanske att delar av stämningen från de tidigare tre böckerna tappas bort i den här, när inte Tessans restaurang får vara med. Kanske är ämnet också lite jobbigare att läsa om, så även om det är feelgood och lättläst så fick jag inte samma jublande känsla i bröstet när jag följde händelsernas utveckling i Hjärtslaget i Rosengädda som i de tre tidigare böckerna.

Köp boken hos Bokus (inbunden eller pocket).
Köp boken hos Amazon.se (inbunden eller pocket).