Första födelsedagskalaset på Cypern

Igår påpekade Ettan att en kille i hans klass fyller år idag lördag. Just, ja! Vi fick ju en inbjudan, men hade missat att svara på den. Faaaasen också. Fredrik gjorde en insats och letade upp inbjudan och ringde och frågade om Ettan fick komma trots att vi anmälde sent. Det fick han.

Idag har vi alltså varit och köpt present, och sedan varit på åtta-årskalas. Ettan är ett år yngre än de flesta i sin klass, eftersom man börjar skolan ett år senare på Cypern än på Malta. Kalaset var på en bowlinghall, Galactica, och med 20 glada barn så kan ni tänka er ljudvolymen…

Kalas med bowling.
Ettan tyckte det lät mycket.

Det började med att barnen fick gå till baren och hämta snackspåsar och dricka. Föräldrarna sattes i soffor, och fick beställa dryck till sig. Tvåan ägnade sig åt att knata runt överallt och undersöka lokalerna, med viss noggrannhet. Speciellt en trappa och en ramp var extra spännande.

Snackskillen, i väntan på själva bowlingen.
Här, mamma, ser du en nedfälld brickställning.

Ettan bowlade för första gången i livet och var ganska upprörd över att han inte fick till perfekt teknik ens efter 8 slag. Instruktionerna och uppstyrningen av barnens bowling stod föräldrarna för, det var ingen från stället som hjälpte till vid banorna.

Bowling var inte jättekul, för det var svårt. Dessutom var skorna fula, obekväma och för stora.
Ååååh HEJ!

Efter bowlingen blev det mat till barnen och buffé till föräldrarna. Dryck beställde man i baren, men jag tror bara att jag såg en enda öl. Mycket kaffe, juice och vatten gick åt, däremot. Rent organisationsmässigt så känns det som om kalasen på Malta var bättre uppstyrda, men i stort sett verkar de fungera på samma sätt. I alla fall om det här var ett vanligt kalas. Jag hoppas att vi hinner gå på ett till innan det är dags för Ettans kalas…

När vi kom hem var det tre herrar som hamnade i soffan. Vissa var piggare än andra. Själv ville jag lägga mig i ett helt tyst rum och dö lite, men så blir det ju sällan.

En soffa full med Mobergmän.