Boktips: Theodore Boone – The Accomplice

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Vi flyttade från Malta ungefär samtidigt som ett av våra kompispar. Eftersom vi båda rensade försökte vi ge varandra saker, men jag tror att vi fick mest. En av sakerna vi fick var en bok i Theodore Boone-serien av John Grisham. Det här var ju ändå ett tag sedan, och nu när jag har läst den drar jag mig till minnes att den nog presenterades som en ungdomsbok och en del i en serie.

Oavsett vilket så var det en trevlig läsupplevelse. Jag tror att det här är en bra ungdomsserie. Det är lite Kalle Blomkvist över det, om än i modernare tappning.

Theo Boone är en trettonårig pojke som har två advokater till föräldrar. Han vill också bli advokat när han blir stor, och när en av hans klasskamrater blir arresterad för väpnat rån sätter Theo igång att hjälpa till. Läsaren får lära sig mer om både hur borgenssystemet i USA fungerar, och om diverse fulspel som advokater i brottmål kan tänkas ta till. Allt berättas från en trettonårings perspektiv, och kryddas med en del sedelärande insikter.

Theodore Boone – The Accomplice.

Berättelsen i sig är intressant och spännande, om än lite enkel. Jag är helt säker på att The Accomplice, och antagligen hela Theodore Boone-serien, passar jättebra till ett intresserat barn i kanske 10-12-årsåldern.

Ettan är kanske lite för ung än så länge, men jag ska definitivt läsa första delen av serien, och se om den kan passa honom som högläsning redan nu. Om inte så väntar vi några år.

Köp boken hos Bokus (inbunden).
Köp boken hos Amazon.se (inbunden eller pocket).