Saker som har hänt

I fredags var det äntligen dags för vårt besök på immigration, alltså invandrarverket. Vi skulle söka uppehållstillstånd på Cypern. Vi åkte dit tidigt på morgonen och fick vänta utanför på att de skulle öppna. Efter en kortare väntan var det vår tur, och våra papper bedömdes. Allt var ok utom hyreskontraktet som skulle stämplas av skatteverket, men damen var trevlig och sa att om vi lämnar in det i början av nästa vecka tillsammans med foton så är allt klart på fredag. Ska bli spännande att se om det faktiskt blir så!

Vi väntar hos immigration.
Tydligen var det lite roligt.

Vi har också varit och tittat på omgivningarna i närheten av Limassol. Den här gången gick utflykten till Souni, som är en bergsby lite väster om Limassol men ändå relativt nära. Det var en intressant upplevelse. Byn är… tja, hur ska man säga, exploaterad tror jag är ordet som bäst beskriver det. Husen ligger i stora sjok av likadana byggnader, fast olika mellan sjoken, liksom. Naturen och omgivningarna var fina, dock, och på flera ställen var utsikten över ön och havet slående. Och om man inte väljer just något av de stora sjoken så är det nog ett ok ställe att bo på.

Promenad i Souni.
”Det där… är det natur?”

Ja, och så utnyttjar vi förstås att hösten är mild genom att hänga på stranden. Vissa spelar fotboll, andra leker med skräp. Alla badar. Och tycker att det är skönt att slippa vinterkläder, regn från sidan och svinkalla morgnar. Fast häromdagen såg jag faktiskt första täckjackan här när jag var ute och sprang tidigt på morgonen. Då var det kanske inte mer än 19 grader vid soluppgången.

Strandfotboll.
Lek med ett tomt tobakspaket. Och en fimp, ser jag nu. Han brukar inte äta dem, i alla fall.