Containerfynd och pannkakor

Häromdagen när vi var ute på promenad så låg det en trädgårdsvattenkanna i nästan den första sopcontainern vi passerade. Både jag och Fredrik blev sugna, så vi bestämde oss för att ta med den. Tydligen tänker vi att vi ska ha en trädgård med bevattningsbehov. Eller som Fredrik sa ”vi ska inte köpa en massa grejer innan vi har flyttat till ett hus, men att bära hem sopor går tydligen bra”. Hehe. Till vårt försvar vill jag säga att det är så det går till här på Cypern. Man ställer helt enkelt ut saker man inte vill ha längre, i närheten av sopcontainern, och så hämtar någon annan det. Just i det här fallet fick Fredrik alltså bära med sig en vattenkanna längs hela promenaden.

Första steget mot en trädgård?

I övrigt har jag och Tvåan varit på skatteverket och stämplat vårt hyreskontrakt, och hela familjen har fotograferat sig. I morse var Fredrik på invandrarverket och kompletterade vår ansökan, och på fredag ska vi kunna hämta ut våra yellow-slip sa de. Spännande. Tvåan passade på att prova pappas hatt också.

Titta, den passar mig!

Idag fick jag några regndroppar i håret när jag var ute och sprang. På grund av arbete så kom jag inte iväg förrän på eftermiddagen när Ettan hade kommit hem från skolan, så det var ordentligt varmt och mulet. Och så ett par droppar regn, då. Men det vägdes upp av att jag fick applåder längs vägen av en kille som jag först mötte och sen på tillbakavägen applåderade han alltså mig. Oväntat och ganska roligt.

Dagens middag var pannkakor. Som vanligt stekte jag medan herrarna åt. Tvåan åt så fort och mycket att jag nästan inte hängde med i tempot, trots två stekpannor. När han hade ätit färdigt rusade Fredrik iväg med honom till badrummet och pottan. Där var det svårt och det lät ganska mycket. Ungefär samtidigt som Ettan hade ätit klart och jag hade stekt klart alla pannkakorna och skulle sätta mig och äta själv utbröt något slags bajskaos med mycket svordomar inblandat. Mitt i det hela berättade Ettan att han också skulle gå på toa. När han hade spolat efter sig kom det inte så mycket vatten till duschen i badrummet, och då hade bajskaoset ökat ett par snäpp, och Tvåan var jättearg eftersom han inte kunde bli ren. Så där satt jag i köket och hetsåt pannkakor med smält vispgrädde ackompanjerad av vrålande barn, svordomar över undermåligt rörmokeri och intermittenta pustar av tvenne avkommors avföring. Tja, det kanske kan ses som en sammanfattning av livet med barn?