Veckan som gick

Oj, det var visst en vecka till som försvann, där. Nåja. Den här veckan har mest ägnats åt att socialisera med familjen. Mormor och morfar blev nämligen de första besökarna på den här ön.

Jag och Tvåan har hängt med mormor och morfar mest hela dagarna. Efter en aningen avvaktande start så har Tvåan nu inkluderat mormor och morfar i flocken.

Mormor och Tvåan. Troligen leker de ”jag kastar saker på marken så plockar du upp dem”, en favorit just nu.

Tanken var att vi skulle bada med dem, men hittills har det inte blivit av, eftersom de verkar ha tagit med sig höstvädret hit.

Höstväder, ja. Det är regn- och åskstormar, det. Temperaturen håller sig runt 22 även under de värsta spöregnen, och upp mot 28 när det inte regnar. Vi hade en regnskur härom morgonen som orsakade en flod på en tvärgata till den vi bor på. Fredrik vägrade köra bilen där då, medan en granne förklarade att såhär är det varenda år. Dagvattensystemen här verkar inte riktigt dimensionerade för skyfall.

Höstvädret har dock gett ett par fantastiska skådespel på himlen under mina löpturer på morgnarna. Blixt och dunder över bergen är rätt mäktigt att se. Medelhavet har också varit större än jag har sett det tidigare.

Jag verkar under veckan ha bestämt mig för att bo på den här ön. Jag har nämligen norpat min första pelargonstickling! Den kommer från en jätteplanta som stod vid en lekplats vi besökte under någon av alla utflykter. Jag fick ju lämna alla mina växter på Malta, eftersom man inte får föra in växter hur som helst på Cypern, så nu är jag på jakt efter sticklingar för att bygga upp ett grönskande hem igen.

Doftpelargon, troligen Dr Westerlund.