Kaffe

För ett tag sedan bytte Fredrik helt sonika en morgon från snabbkaffe till att göra pressokaffe. Vi fick nämligen ett par paket Zoégas när mina föräldrar var här och hälsade på, så nu passar vi på. Och vilken skillnad det är! Nu ser jag faktiskt fram mot den där första koppen kaffe, till och med när den inträffar mellan 4 och 5 på morgonen, vilket är de flesta morgnar just för tillfället. Den smakar ju gott, och är inte bara en källa till koffein. Det här får vi fortsätta med, bestämmer jag. Tur att vi har ett paket svenskt kaffe kvar, och att vi snart ska till Sverige så vi kan bunkra mer.

Men vi kan ju inte hålla på och dricka bara svenskt kaffe hela tiden, förstås. Utan nu får jag se till att leta upp någonstans där det går att köpa kaffe till rimliga pengar här på ön. Hittills har jag bara hittat ynkliga 250g-paket med italienskt espressokaffe. Vi testade att göra pressokaffe på det på Malta, men ingen av oss tyckte det var speciellt bra. Dessutom kostar det en hel del. ”Men”, tänker du nu, ”det cypriotiska kaffet, då, det har jag ju hört så mycket om?”. Jodå, det både finns och är helt ok, men det är kokkaffe och även det säljs i små förpackningar.

Cypern har ju gamla band med UK, så vi har några butiker här som säljer varor från engelska kedjor som till exempel Waitrose, Tesco och Sainsbury’s. Idag såg jag Waitroses egna kaffebönor, så det kan för all del vara ett alternativ värt att testa. (Testa engelskt kaffe, ni hör ju hur långt det har gått här!)

Om någon skulle råka veta något bra ställe där man kan köpa kaffe till rimliga priser online, och som dessutom levererar till Cypern, hit me! Malet eller hela bönor går bra vilket som, men det ska bli gott kaffe i en pressobryggare av dem. Min Sverige-favorit är Zoégas Intenzo.

Ett svar på ”Kaffe”

  1. Nils Moberg skriver:

    Jag skulle inte ha några problem med kaffet jag som börjar dagen med en espresso gjord på italienskt espressokaffe i en moccabryggare.

Kommentarer är stängda.