Advent och julpynt

Igår, när jag hade slutat tycka synd om mig själv (näe, det har jag inte, och jag är fortfarande sjuk och har ont i halsen. Men det låter bättre att skriva att jag har det), så tog jag mig samman lite och bestämde att vi visst ska julpynta i lägenheten. Åtminstone lite. Kanske inte för mig, men för att barnen faktiskt ska få ha lite pynt och känna lite julstämning så att de slipper kastas nästan oförberedda in i julen när vi kommer till Sverige. Så vi åkte till byggmarknaden och införskaffade lite glitter, några julgranskulor och fyra ljus för att ha en adventsljusstake. Ja, eller vi har ju inte någon ljusstake, så ljusen ställde vi på fyra likadana kaffefat. Det blev lite trivsamt, det med. Jag tror också att jag kommer köpa mig en julstjärna. Inte för att jag vet var jag skulle ha den, men det är ju juligt. Fredrik har också informerat om att han kommer införskaffa en plastgran.

Glittrig girlang.
Stora kulor, som tydligen fick bo inne i Ettans rum.
Improviserad adventsljusstake.

Idag tände vi det första ljuset när vi åt frukost. Ettan var mycket nöjd. Jag har gått hela förmidddagen och funderat på vad vi kan tänkas få för adventsfika, och plötsligt sprang jag på det – pepparkakssnittar med kola och choklad fick det bli. Fast jag bytte ut kolan och chokladen mot Cadbury Dairy Milk Caramel, som i och för sig är choklad fylld med kola. Det blev inte äckligt alls.

Supergoda pepparkakssnittar.

Givetvis ska jag göra en pepparkaksdeg också. Jag gillar Ebbas recept, och brukar göra det fast utan citron. Och tyvärr också utan mandel eftersom Ettan inte gillar det. Men det blir inte idag. Idag fick vi istället fika på de fantastiska snittarna, och jag och Fredrik drack Glühwein. Vi konstaterade snabbt att Glühweinet verkligen inte var någon favorit, så till nästa försöka ska jag krydda upp det själv. Och ha i mer socker. Jag gjorde egen glögg med bas på Gato Negro förra året, och den blev bra. Så det ska nog bli bättre även här.

Fredrik var skeptisk mot Glühweinet, med viss rätt.

Jag fick också promenera längs Medelhavet till affären för att handla. Det var inte bara hemskt.

Glad första advent!