Julkänsla?

”Jamen hur går det med julkänslan då, Sara?” undrar säkert alla ni som läser här. Jo, tackar som frågar, det går väl inte alls, tror jag. Jag och Tvåan verkar ha fått en andra förkylning utan att passera gå efter den första, så vi är inne på tredje sjukveckan nu. Inte så att vi är sängliggande och döende, men eftersom sömnen störs är det lite jobbigt ändå. Fast vi verkar ändå ha passerat toppen nu, hoppas jag. Peppar, peppar, ta i trä.

Förberedelserna inför julen pågår i maklig takt trots sjukdomar och reseförberedelser. Julklappar fixas, resor planeras, vi dricker glögg och äter tomtegröt till frukost och det finns en pepparkaksdeg i kylen. Dock har vi inte pepparkaksmåtten uppackade, så det är lite oklart om det blir några figurer i år, utan vi kanske måste göra skurna pepparkakor av hela degen.

Häromdagen kryddade jag det inte så goda glühweinet enligt det här receptet, fast utan portvin. Det blev för sött vid första försöket, så nu har jag hällt i en flaska glühwein till. Vid provsmakningen senare idag får vi se om det blev bättre.

Glögg i vardande.

I morse tände vi det andra ljuset i ”adventsljusstaken”. Komplett med högläsning av andra versen i adventsdikten som Ettan lärde sig på dagis (men nu har glömt), förstås. Mycket stämningsfullt. Senare idag blir det alltså glögg, och kanske också pepparkakor.

Två tända ljus. Nästan som barnen som tittade på.

I veckan när jag var ute och gick med Tvåan, kollade vi in Christmas Land i Old Port, ett tivoli som sätts upp varje år. Det var lite olika karuseller, bland annat ett oväntat stort pariserhjul som jag faktiskt skulle vilja åka. Fast jag inser att det kan bli svårt med hela familjen, och att ett besök där kanske inte alls skulle bli någon succé med tjatande och sedan besvikna barn. Tvåan tyckte tomten och renarna var bäst, och sa ”vovovov” när han såg dem. Jag försökte förklara att det inte var hundar, men han lät sig inte övertygas.

Tomten med sin livsfarliga elektriska hundar.

I Marinan, som är ett område med lyxiga nya bostäder precis på kajkanten bredvid Old Port, förbereddes också julfirandet. Det var OÄNDLIGA mängder röda julstjärnor överallt, och en jättestor fejkgran med dekorationer med nautiskt tema.

Jättegran under uppsättning, och plantering av ännu fler julstjärnor.

Nej, nu ska vi ut och spatsera på andra advent. Hejs!