Julbad och flygplan

Efter att ha badat i havet hela hösten så var det självklart att vi också skulle julbada förra året år. Så, den 21 december var det dags. Ettan krävde att få pälsmössa under promenaden till stranden, och när det nekades så var det långbyxor och långärmad tröja som togs på. Det var kanske 22 grader i luften, och vi var ganska nyfikna på vattentemperaturen.

Väl i vattnet kunde vi konstatera att det var åtminstone 20 grader varmt, och faktiskt ganska behagligt att bada. Även Ettan tyckte att det var skönt när han väl kom i, trots att han envist hade hävdat att det var alldeles för kallt innan. Självklart var det också han som var svårast att få upp ur vattnet.

På plats i Medelhavet.
Tjohooooo!
PLASK!

Dagen efter var det fjärde advent, och det firade vi med fyra ljus och pepparkakor. Adventsljusstaken blev ju lite improviserad förra året, men det fungerade ändå hjälpligt. Pepparkakorna blev väldigt goda, och båda barnen åt förtjust av dem.

Alla ljusen i adventsstaken tända, och pepparkakorna alldeles nygräddade.

Den 22 december inföll inte bara vintersolståndet och fjärde advent utan även ett av årets elddop – flygresa till Sverige. Flyget gick vid 17-tiden på eftermiddagen, så dagen fram till dess var låååååång för en sjuåring med resfeber. Ja, även för hans föräldrar, förstås. Själva flygningarna gick bra, och planen var i tid så det korta bytet i München gick som smort. Barnen var förstås rastlösa, men eftersom de sov en del på den längre flygningen så var det ändå uthärdligt. Vi landade mitt i natten i Sverige, så en del av tidsskillnaden betades av redan under första natten.

Viss förvirring rådde första morgonen i Göteborg, eftersom Tvåan inte kunde klättra ur sängen som vanligt. Fotändan var ju blockerad, upptäckte han.