Hemma igen

Efter ett långt och härligt jullov i Sverige var det dags att styra kosan hemåt igen. Det första planet gick redan vid sjutiden på morgonen, så det var tidig purrning och avfärd till flygplatsen som gällde. Efter en lite stökig incheckning som skulle göras på egen hand enligt instruktioner från personalen, men som misslyckades pga väskvikt och specialbagage och ändå fick hanteras av personalen (doh!) så vinkade vi hejdå till farmor och farfar och traskade glatt genom säkerhetskontrollen. Planet var i tid, och vi serverades en frukost för hjältar ombord. Flygningarna gick bra, Ettan pysslade och Tvåan sov på den första och på den andra sov båda barnen en sväng.

Stabil frukost bestående av cookies, öl och bubbel.
Tvåan däckade snart efter start.
Den nöjda pappan med alla barnen sovande på sig.

När vi väl kom ut från bagageuthämtningen på Cypern, utan Ettans skidor som hade fastnat i Frankfurt, så sken dagens sista solstrålar på oss och temperaturen var behagliga 17 grader.

Hemma i solen!

Dagen efter gick vi ut och lekte på stranden. Det spelades fotboll, gungades i oändlighet och även gungbrädan utnyttjades. Jag tittade ut över havet promenerade en kort sväng alldeles ensam.

Herr-gungbräda.

Fast allt var ju inte glass och ballonger, eller solsken och plusgrader. Ett par dagar efter vi kom hem så började det regna. Eller, ja det mer VRÄKTE ner. Vi tänkte inte så mycket mer på det, vi har varit med om regn förr. Men när jag vaknade morgonen därpå lät det misstänkt likt droppande i sovrummet. En närmare koll visade att taket mycket riktigt läckte, och det droppade rakt ner i Tvåans säng (som han dock inte sover i speciellt ofta). Grannen ovanpå har sin takterrass ovanpå vårt sovrum, och när Fredrik var uppe och pratade med dem lite senare på morgonen visade det sig mycket riktigt att de hade en sjö där. ”Det rinner ju av så långsamt när det är sånt här väder”, som hon sa. Jotack, vi märker det… Droppandet fortsatte sedan i ett par dagar trots att regnet upphörde. När vår hyresvärd skickade hit målaren så ville han ”hälla ut något” på terrassen ovanpå för att täta läckan innan han målade vårt tak. Det tyckte dock inte grannarna ovanpå var så käckt, eftersom de hade andra planer, så nu vet jag inte riktigt vad som kommer hända med vårt sovrumstak, eller när. Fast det har både slutat regna och droppa nu, så det ordnar sig säkert, det med.