Oisolerat hus i bergen…

…hur kallt kan det vara, liksom. Svinkallt, visade det sig. Vi blev nog lite tagna på sängen av hur ruskigt kallt det är i vårt hus. Trots att vi trodde att vi var förberedda. Men det är ju bara att bita ihop och tänka om lite. Istället för att göra förbättringarna när vädret blir bättre och vi kan göra saker i rätt ordning som vi hade tänkt, så får vi nu helt enkelt göra det vi kan för att få upp temperaturen inne. Och till dess så har vi ordentligt med kläder och lagar mycket mat i ugnen. Ja, och så kör vi luftavfuktare och gasvärmare, förstås.

Snyggtofflorna. Varma och sköna.

Fredrik har redan kontaktat en firma som säljer isolering. De var inte alls överraskade av hans önskemål om glasfiberisolering, så vår situation är tydligen inte unik. Och det finns isolering på lager som vi kan få köpa, så vår plan är att isolera innertaket den här veckan. Förhoppningsvis gör det stor skillnad för temperaturen. Nästa steg är se över våra fönster och kontakta någon som jobbar med sånt. Drömmen vore att få tag i tvåglasfönster med ordentligt u-värde, så vi kan njuta av utsikten från våra stora glaspartier både sommar och vinter utan att det blir för varmt eller kallt.

Vår advokat ringde igår och berättade att ägarbytet nu är klart. Det var inte några konstigheter, och vi fick inte ens värdet på huset uppskrivet. När man registrerar ett ägarbyte i fastighetsregistret görs nämligen samtidigt en värdering av huset, och om myndigheten anser att du har betalat för lite för huset höjer de värdet och du får du betala en högre stämpelskatt, Men inget sånt drabbade oss, alltså. Så nu äger vi huset på riktigt, även enligt staten.

En alldeles egen ros, flankerad av lavendel och en vit pelargon.