Packa upp och slänga

Vi flyttade ju in lite hastigt, utan att ha med oss alltför mycket grejer. Efter det har vi hämtat några lass med våra saker från lägenheten. Vi jobbar på att försöka tömma den så snart som möjligt, men utan att hyra en stor bil. Förråden där vi har de flesta av våra saker behöver vi en lastbil som får gå ett par vändor för att tömma. Det står förstås också på att göra-listan, men det får vänta till efter isolering, jobb och lite vanligt liv. Plus att vi behöver fixa till några saker för att ens kunna förvara alla våra saker i husets (oinredda) undervåning i väntan på uppackning.

Det mesta som har kommit hit nu är kökssaker och kläder. Köksgrejerna har jag packat upp, och det är verkligen roligt. Jag gillar ju mina saker och det är fint att kunna använda mitt eget igen. I morses fick jag en glad överraskning när husvätten under natten hade packat upp mina kaffemuggar och glas! Och ju mer som packas upp, desto mer av det kvarlämnade skräpet kan jag lägga i ”slängas-kartongen”. Tur att jag inte har anlag för att bli en hoarder.

”Kaffekopp i solsken”

Kartongen med skräp är självklart mycket intressant för båda barnen, som gärna är där och rotar, undrar vad saker är och säger att de vill ha kvar allsköns fulheter. Eller ja, Ettan säger att han vill ha saker medan Tvåan bara tar det han kommer åt och bär i väg med. Som tur är är kartongen hög och Tvåan inte så lång, så inte allt jag lägger dit kommer upp igen.

Allsköns gammal skit.

Kläderna som vi har fått hit är bara en liten del av det vi äger. Fast redan nu undrar vi över hur människor klarar sig utan lådor och skåp med hyllor att förvara saker i. Garderober i all ära, men vem har bara kläder som ska hänga? Och badrummet – vem klarar sig utan förvaring i badrummet? Nästa gång vi är på IKEA kommer det införskaffas flera byråer och ett badrumsskåp bland annat. Plus tusen andra saker, förstås.