Solsken och strömavbrott

Igår var det solsken hela dagen, och idag med. Och tänk, som i ett trollslag kändes livet lite lättare. Visst, det är fortfarande oerhört kallt i huset, men nu kan vi åtminstone gå ut i trädgården och göra saker, som att rensa ogräs och titta på växter istället för att sitta inne och huttra. Och tvätten som hänger ute i solen blev nästan torr över dagen till och med! Kanske var det fläktandet från alla bina i den blommande rosmarin-häcken precis bredvid torkställningen som gjorde det? Det är ett himla surrande, i alla fall. Hemtrevligt!

Blommande rosmarinhäck vid grillplatsen på framsidan.
Ogräsrensning. Det finns att ta av, så kan vi säga.

Antagligen hjälpte det också till att vi kom till beslut om isoleringen igår och Fredrik beställde det vi behöver för leverans idag. Och precis som utlovat, med bara en knapp timmes försening, så dök leveransen upp idag på eftermiddagen. Så imorgon blir det till att krypa på fackverket till innertaket och peta med plast och glasfiber. Det ska bli spännande att se hur stor skillnaden blir på inomhustemperaturen sen. Förhoppningarna är höga!

Glasfiberisolering, hurra! Dock ej svensk.

Efter skolan kom Ettan hem och ville ägna sig åt trädgårdsskötsel. Han klippte lite på en häck, räfsade ihop mängder med torra löv och var helt enkelt utomhus. Precis en av tankarna med att ha ett hus med trädgård, alltså! Himla härligt! Tvåan var förstås också med och lallade runt och kollade på grejer. Vi har en infart som är grusbelagd och det är perfekt eftersom intresset för stenar är väldigt stort. Han är också bra på att flytta ogräs från högen jag lägger upp på marken till skottkärran. Skottkärran är väldigt spännande att både undersöka och köra.

”Jaha, hur fungerar den här då….?”
”Aha…!”

Precis vid läggdags igår så var det premiär för en annan grej, nämligen strömavbrott! Som tur var hade Fredrik förberett för det, så när allting slocknade så tändes en batterilampa i vardagsrummet. Övriga batterilampor och ficklampor plockades fram, liksom värmeljusstakarna. Som tur var behövdes de nästan inte, eftersom strömmen kom tillbaka efter ungefär en kvart. Men nu vet vi att vi klarar det också.

Ett svar på ”Solsken och strömavbrott”

  1. Fina bilder! Tvåan ser inte ut som en bäbis längre, blivit en kille han också

Kommentarer är stängda.