Söndagsskidåkning och måndagsrenovering

Det verkar ha etablerats en ny tradition i familjen redan nu: söndagsskidåkning. Igår var Ettan och Fredrik i Troodosbergen, eller som de kallas här hemma: fjällen, igen. Hade Ettan fått bestämma så hade det i och för sig varit utflykter till fjällen både lördag och söndag, men just den här helgen behövde vi ju tid för att isolera i lördags, så det blev inte så. Förhoppningsvis kommer det dock hela helger med skidåkning för hela familjen framöver.

Vissa var tydligen tvungna att stajla med retro-monoski.

Jag och Tvåan hängde hemma i trädgården när de andra två var iväg och skidade. Vi krattade och skottade grus och promenerade lite. Funderade över livet och pratade om saker vi såg. Tvåan kan en hel massa ord nu och lär sig gärna nya. Några av de viktigaste är ”liiiv” som är oliv, ”båårr” som är bröd och ”luuus” som är ljus. Och så verkar jag har lärt honom ”grrrrå” som är grogg.

Bananmellis i solen var poppis.

Måndagsmorgonen inleddes med ett jordfel som släckte hela huset. Som tur var hade kaffet precis blivit klart när strömmen gick. Tråkigt nog verkar det vara varmvattenberedaren som är boven i dramat och det är inte snutet ur näsan att fixa den. Dock funkar strömmen i huset när vi inte har igång den, och det är ju bra. Fredrik har fått vara på taket och klättra omkring och lära sig mer om den förstås, och det är ju en poäng i sig. En kort förfrågan i det lokala byggvaruhuset ledde till den STÖRSTA fasta nyckeln jag har sett och ett par andra grejer. Några timmar senare verkar det faktiskt fungera igen, och jag kan ännu en gång konstatera att jag har gift mig med världens bästa och händigaste man.

En JÄTTESTOR fast nyckel…
—som användes för att byta värmaren till vänster. Har jag nämnt att det är hårt vatten här?

Tre av oss har för övrigt blivit förkylda. Fredrik verkar ha klarat sig än så länge, men jag och barnen snorar, nyser och hostar. Det stör nattsömnen också, så vi är tröttare än vanligt. Även humöret lider ju av bristen på sömn, liksom entusiasm och framtidstro. Kommer vi någonsin få bo i ett varmt hus? Och när jag skriver den meningen så vet jag ju att i sommar kommer jag gnälla över att det inte går att få huset svalt. Jaja. Det blir bra, bara att bita ihop och ta sig genom en sak i taget. Och under tiden dricker jag ingefärsshots.

Morgonsnaps i glas som kom med huset.

Ett svar på ”Söndagsskidåkning och måndagsrenovering”

  1. Här i Göteborg väntar vi ännu på vintern. Det kanske inte blir någon.

Kommentarer är stängda.