Hurra för mig!

För idag fyller jag år! För 44 år sedan överraskade jag min mamma som inte förväntade sig en bäbis än på några veckor. Hon hann nästan inte se klart Raskens innan hon fick åka iväg och föda barn. Nu när jag har varit med om en liknande grej med Tvåan så kan jag relatera lite mer till hennes upplevelse, även om jag slapp den hetsiga resan till sjukhuset.

Jag har blivit vederbörligen firad hela dagen. Tvåan började storstilat med att hålla mig vaken större delen av natten eftersom han är sjuk och hostar något kopiöst. Sova gör han bäst på mig, gärna sittande i famnen. Eftersom vi har byggt upp till det här under några nätter så är jag rätt sliten nu. Men vid 6.30 kom Fredrik och Ettan med kaffe på sängen, levande ljus och dagens första present och gjorde dagen bättre. Tvåan var mycket fascinerad av ljuset och sången! I paketet låg det ett praktiskt resekit för vinälskaren – uppblåsbara påsar man trär runt vinflaskorna för att skydda dem vid transport.

Smart grej för vinälskare. Eller Polen-resenärer.

Största delen av dagen har jag och Tvåan tillbringat i sängen. Han har sovit och jag har läst. Några lådor har vi förstås hunnit packa upp mellan tupplurarna också. När Fredrik och Ettan kom hem efter skolan blev det ännu mer presentutdelning. En liten låda innehöll ett par lyxiga solglasögon, och sedan kom det en stooor låda från oväntat håll. Tre flaskor vin, av perfekt killgissade druvor och en ask belgiska chokladpraliner! Fredrik lyckades också trolla fram en flaska otestad champagne, så den ska vi väl öppna alldeles strax tänker jag.

Solglasögon från Tom Ford.
Finvin och choklad.

Kvällens middag kommer bli tacogratäng enligt Fredriks alldeles eget huvud. Tårta hoppar vi över. Jag hade tänkt göra en blåbärspaj, men med tanke på klockan kan det hända att det får vänta till en annan dag. Fast det gör ju inget, man kan ju fira flera dagar. Hurra för mig, helt enkelt!

Champagne.