Boktips: Theodore Boone – The Accused

Det här inlägget innehåller reklamlänkar.

Theodore Boone – The Accused är del tre i serien om Theodore Boone av John Grisham. Vi läste del 1 för Ettan, och han gillade den, så vi fyllde på förrådet med fler delar. Det passar mig fint, för även jag läser gärna om Theo och de spännande situationer han hamnar i. Visst, det är ungdomsböcker, och det märks på både språket och handlingen, men det stör mig inte jättemycket. Här hittar du övriga delar som jag har läst: del 1, del 2, del 5.

I Theodore Boone – The Accused är det faktiskt Theo själv som hamnar i knipa. En måndag har någon öppnat han skåp i skolan och tagit bland annat hans keps. När han sedan ska cykla hem är bakdäcket på hans cykel sönderskuret. Senare i veckan kommer polisen och vill prata med Theo om ett inbrott i en datoraffär. Theo vet inget om det, men när polisen ber att få titta i hans skåp hittar de tre stycken datorer. Theo är chockad, eftersom det är första gången han ser dem.

The Accused.

Efter den inledningen fortsätter det hända saker som får Theo att verka mer och mer skyldig till inbrottet i datoraffären. Varken Theo eller hans föräldrar kan göra något åt att polisen verkar ha bestämt sig för att Theo är den skyldige.

Efter att ha vridit och vänt på situationen utan att komma närmare en lösning bestämmer sig Theo för att prata med sin farbror Ike. Han, som är lite utanför situationen, kan se en möjlig förklaring. Theo ger sig i kast med att undersöka den och se om den kan leda honom till den verklige inbrottstjuven och därmed rentvå Theos namn.

Theodore Boone – The Accused är en spännande bok för barn i 10-12 årsåldern som kan någotsånär mycket engelska. Den är skriven på ett lätt språk som gör det enkelt att hänga med i vad som händer. I de fall mer komplicerade begrepp används förklaras de som en del av handlingen. För nyfikna barn (och vuxna) som gillar att läsa är det här en perfekt serie för att komma igång med att läsa engelska böcker. Vad jag vet finns inte böckerna om Theo Boone översatta till svenska än.

Köp boken hos Bokus (pocket).
Köp boken hos Amazon.se (inbunden eller pocket).