Ahmenvafan!?

Jaha. Igår upptäckte vi att det droppade vatten från källartaket under badrummet, dådå. Det var väl kanske inte riktigt det vi behövde just nu. Vi har väl i och för sig tänkt att göra om badrummet så vi får en toalett och ett badrum, men det var ju inte den här veckan vi hade tid för det.

Huset är gjort i betong, och rören är med största sannolikhet ingjutna i golv och väggar, så det är lite extra spännande att vi inte har en aning om vad det är som läcker, eller var. Vattnet i huset går längs den övre delen av suterränghuset där vi har badrum och kök, så det är eventuellt mer än ett rum som påverkas av ett rörbyte. Stökigt! Som lite grädde på moset har vi klinkergolv överallt också, så det är bara att skaffa en ordentlig betongbilningsutrustning när det är dags.

Fast det här ligger väl i linje med allt annat som har hänt i det här huset under den knappa månad vi har bott i det. Saker som vi har tänkt ta tag i senare har plötsligt blivit akuta av en eller annan anledning. Det där fönsterbytet jag har längtat efter kanske får vänta lite nu, om det ska fixas rör och göras om badrum. Även köket flyttades ner på väntelistan. Jaja. Såhär är det ju att ha hus, det vet vi ju. Bara att ta tag i och fixa. Trots att man helst skulle vilja ringa någon vuxen. Det blir ju bra när det blir klart. Och det blir ju klart tidigare än tänkt.

Spännande mönster i källartaket.

Vi ringde försäkringsbolaget, som skickade en inspektör igår kväll. Han konstaterade att det antagligen var en rörkoppling för varmvattnet som hade gått sönder, i badrumsväggen. Ganska begränsat, alltså. Sånt som händer relativt ofta här, tydligen. När vi stängde av varmvattnet så slutade det lyckligtvis också att droppa, så nu är läget en aning mindre akut. Förutom att vi inte har något varmvatten i huset.

Så idag har vi jagat rörmokare och byggare, då. Hurra.