Hantverkarbesök och rörfix

Vi har ju haft en vattenläcka i huset. När inspektören från försäkringsbolaget ar här konstaterade han att det var varmvattnet, så det stängde vi av. Dagen efter letade vi efter en rörmokare som skulle kunna hjälpa oss att fixa det. Här gjuter man in (plast-)rör i betongväggarna eller golvet, så det är inte sådär skitenkelt att bara byta en koppling.

Fredrik frågade på vår lokala byggmarknad om de visste någon som kunde hjälpa oss, och en hantverkar-dejt blev bestämd senare på dagen. Fredrik kom dit i tid, och då satt rörmokaren och ägaren till affären och drack kaffe. Fredrik fick också kaffe, och sen åkte han och rörmokaren Christos hem till oss för att kolla läget. Christos hummade lite, tittade lite här, petade lite där och sa att han skulle bila upp taket i källaren för att se om han kunde fixa det underifrån. Han skulle återkomma en eftermiddag ett par dagar senare för att göra det.

Den stora dagen infann sig, och Christos kom som utlovat (om än lite senare, vi är ju trots allt på Cypern). Hela kvällen gick åt till att bila upp taket i källaren (det gick inte), kolla var rören gick (på badrumssidan av väggen), bila upp golv och vägg i badrummet istället, slå av och på vattnet, hitta läckan och köra och köpa grejer som behövdes (3 vändor blev det för Fredrik). Men till slut, efter fyra timmars jobb, var det faktiskt tätt när vi slog på varmvattnet. Hurra! Däremot har vi nu ett stort hål i golv och vägg i badrummet.

Hålet i badrumsgolvet. Plattorna är 30×45 som referens.

Golvet och väggen ska han fixa när vi har kollat rören så att det inte läcker i några dagar. Plattorna som gick sönder visade sig vara gamla och svåra att få tag i. Alltså behöver vi redan nu fundera över hur vi vill ha badrummet framöver. Och under tiden leva med något slags lappning så att vi kan duscha normalt tills vi ska göra om. Jajaja, det skulle ju fixas ändå. Och det viktiga är ju att vi har varmvatten igen. Lyxen! Jag har duschat för att fira!