Våffeldagen och basketkorg

Idag är det helgdag på Cypern, Man firar inledningen av det grekiska upproret mot turkarna 1821. Traditionellt firas detta med parader av skolungdomar och militärer, följt av en gudstjänst. Så inte i år. Idag är det istället första dagen med utegångsförbud för att hindra virusspridning.

Som de svenskar vi är firade vi dock våffeldagen, och intog en ordentlig lunch bestående av desamma. Tvåan har lärt sig att säga ”vispgrädde” klockrent, tillfället till ära. Han är också oerhört uppspelt när det vankas vispning av vispgrädden, som han sedan äter med stor förtjusning.

Våfflor med vispgrädde och sylt.

Eftersom det är helgdag var det ingen skola för Ettan, utan istället ägnade han och Fredrik dagen åt att tillverka en basketkorg. Korgen vi hade tänkt köpa online var nämligen slut, så istället fick det bli lite kreativa lösningar. Armeringsjärn böjdes runt en egentillverkad anordning, och sedan svetsades det. Det blev kanske inte jätterakt, eller enligt ordinarie mått, men det blev en korg i alla fall. Nu ska vi bara komma på var vi kan hänga upp den på något lämpligt ställe. Den är invigd, och fungerade bra. Den temporära upphängningen på en stege gjorde också att till och med Tvåan kunde få i bollen, eftersom han helt enkelt gick fram till korgen och lade i bollen.

Hm… Ganska runt blev det ändå.
Tvåan kollade in alla spännande apparater. Fast bäst var ändå hinken med sand.

Medan metallslöjden pågick passade jag på att rensa ut buskar/skott från ställen i rabatterna där jag inte ville ha dem. Ettan, den lille trädgårdsmästaren, kom och ville hjälpa till, och det fick han såklart. Fast det var inte kul så länge, så jag fick göra klart det själv. Jag blev ganska nöjd, men när jag kollade på ett annat ställe i trädgården var det ungefär samma sak där, så jag kanske sabbade tillväxten på ett av träden nu. Nåja. Det var inte så snyggt, så det blir bättre såhär. Blir det för tomt kan jag tänka mig att sätta något slags bärbuskar där.

Rensning pågår.