Sminkinköpen

Jag fick ju en sminkleverans häromdagen. Det var ett paket med nagellack och ett med diverse läppstift. När jag jobbade på kontor använde jag mascara varje dag, men det slutade jag med när vi flyttade till Malta. Så häromveckan när jag skulle använda den insåg jag att den hade torkat ihop, och då triggades hela sminkinköpet.

Nagellack på fingernaglarna började jag med för ungefär ett år sedan, men där är jag lite försiktig och vill helst ha åtminstone halvgenomskinligt lack. På tånaglarna har jag däremot gärna mycket färg. Inköpen den här gången blev en blandning av färger till fingrar och tår, och jag valde ett par färger som ligger lite utanför min vanliga komfortzon. Just nu testar jag Baghdad på tårna och Nicosia på fingrarna. Baghdad är en ganska transparent persikofärg som antagligen skulle funka även på fingrarna. Nicosia är en väldigt diskret beige (eller som det heter nu: ”nude”) med pärlemo-effekt. Helt perfekt för den som är lite försiktig.

Nagellack.

Läppstift har jag egentligen aldrig använt till vardags. Fast jag har letat ett tag efter en färg som skulle kunna vara ett vardagsläppstift, utan att hitta det. När det nu gick att köpa läppstift för €2 per styck tänkte jag att det var dags. Som en bonus slapp jag dessutom gå i någon affär och bli stressad. Alltså använde jag mig av ”en av varje”-principen. Jag tror att jag egentligen är ute efter något ljust rosa-brunt, men jag tog det som fanns och lade till lite rött dessutom.

Efter att ha testat mig genom det som kom hem så kan jag konstatera att jag överraskande nog kan ha rött läppstift. Även om det kanske skulle bli snäppet bättre om jag dessutom hade mascara. De bruna läppstiften drar åt rött på mig, så det mesta blir olika toner av rött när jag använder det. Utom det knallrosa, som verkligen är just knallrosa och ser väldigt… festligt ut på. Ettan har skrattat och samtidigt sett förfärad ut när jag har testa, medan Fredrik sa ”Ska du se ut sådär?!” på första testet. Sen verkar han ha vant sig, för nu talar han mer om för mig om jag passar i färgen eller inte. Jag verkar också ha vant mig, och kan nog faktiskt tänka mig att ha läppstift till vardags framöver.

Massor med läppsmink.

Ett svar på ”Sminkinköpen”

  1. Vi vill också se!

Kommentarer är stängda.