Bullbak och bukett

När det är födelsedagsfika via Skype så får man baka, det är sedan gammalt. Fast egentligen hade vi förstås tänkt stötta det lokala Cinnabon. Men så visade det sig att de har stängt helt nu i virustider, så det blev det inget med. Men både jag och Fredrik hade blivit sugna på kanelbullar, så då fick jag baka själv istället. Och det är ju inte tråkigt. Eller blir äckligt. Dessutom blev utbakningen och fyllningen till en hemkunskapslektion med Ettan, så det var många fördelar med att göra själv.

Fikan gick över förväntan. Skypesamtal med en sjuåring och en ett-och-ett-halvtåring kan vara ganska stökiga tillställningar, men det här fungerade fint. Kanske berodde det på att barnen var ganska upptagna med att trycka i sig nybakade bullar, fortfarande varma från ugnen. Och HERREJÖSSES så goda de var, bullarna. Det var inte bara barnen som tog flera bullar. Och några snygga foton fick jag inte heller till, utan jag fick ta ett i farten när fikan var slut.

Resterna av en deg på 3 dl mjölk.

Men det är inte bara bakning som får tjäna som inspiration och utlopp för kreativitet just nu, utan tydligen har jag också börjat plocka blommor och ha buketter hemma. Utanför vår grind växer det en massa ogräs, så jag passade på att plocka in lite av det häromdagen. Jag skickade ut Fredrik för att plocka vallmo på en gräsplätt (eftersom jag var barbent!), och han kom tillbaka med vallmo, något lila och något gult som bonus. Det blev en ganska spretig bukett till slut, men med mycket sommarkänsla. Den är väldigt snygg och jag blir glad varje gång jag ser den, men jag undrar om det inte är så att det gula är raps och att det triggar min allergi. Jag har nämligen börjat nysa de senaste dagarna, och igår började ögonen klia också.

En somrig ogräs-allergi-bukett.

Ett svar på ”Bullbak och bukett”

  1. Perfekt matchning med stolarna?

Kommentarer är stängda.