Kroppsarbete och kakelugn

Efter den stora skövlingen häromdagen blev det en massa döda häckar liggande i trädgården. För att rasta både mig och Ettan lite lockade jag honom med att han fick klippa ner det han kunde med grensaxen, medan jag själv tog med mig en fogsvans. Nu skulle nämligen häckresterna förvandlas till ved. Alternativt mindre bitar för att skynda på komposteringen.

Sågen. Dock ej med korrekta skyddsskor.

Och efter en eftermiddags jobb så hade vi faktiskt en liten hög ved, och väldigt mycket mindre skräp på tomten. Jag sågade för hand, eftersom jag både har tid och behöver lite kroppsarbete nu när det är utegångsförbud och jag inte kan löpa som vanligt.

Vi har förstås inte någon kamin att använda veden i, men vi har pratat om att skaffa en. Jag skulle vilja ha en kakelugn, men då blir det till att bygga den själv, förstås. Kanske skulle det vara ett tillräckligt märkligt projekt för att locka Fredrik, till och med. Eller är det ett supersvårt hantverk? Jag får googla och se om jag kan hitta några ritningar. Blir det inte någon kakelugn går det bra med en kamin också, gärna med någon vettig uppvärmningseffekt på resten av huset. Eller kanske en vedspis. Det vore ju lite coolt att kunna använda den både för uppvärmning och matlagning. Fast en vedspis har väl inga glasväggar så man ser elden, förresten. Och det är ju lite av tjusningen med en kamin, att man kan sitta och försjunka i tankar medan man stirrar in i elden.