Isoleringssemester

Jag tänkte efter idag, och insåg att jag inte har varit ute och åkt bil på tre veckor eller så. Det överraskade mig lite, för det känns inte som så lång tid. Och jag saknar inte ens det. Alltså, det är klart att det är jobbigt att inte få lov att gå utanför tomten, men jag klarar mig bra utan egentligen. Visst, löpträningen får vänta, men det är ändå en begränsad tid vi pratar om. Även om den inte kommer ta slut än på några veckor.

Jag ska försöka se den här tiden som en möjlighet till avkoppling istället för att stressa upp mig över läget i både stort och smått. Det mesta brukar ju ordna sig, på något sätt. Kanske är det helt enkelt så att det är nu jag ska vara mammaledig och ägna mig åt familjen? Ja, och åt huset, förstås. Kreativitet kanske också kan få lite plats i tillvaron nu.

Ligga på rygg och titta upp i himlen.

Det jag har upptäckt under den här tiden vi har varit hemma är att vi är bättre på att äta upp rester nu än vad vi brukar vara. Och med begränsade möjligheter till inköp så har vi också bara skaffat råvaror som vi vet att vi använder och som håller sig bra, så vi har färre grönsaker som ligger och blir dåliga i kylen nu. Då blir istället utmaningen att skapa nytt, gott och spännande av de gamla vanliga grejerna.

Våren kommer på riktigt här nu, och det gör ju att det är härligt att vara ute. Förutom att det är härliga temperaturer, så börjar hela trädgården blomma och det blir lättare att identifiera växter. De fula bulliga risiga buskarna som vi har lite varstans, som har sett ut som om de är heldöda har nu börjat grönska och ser nästan vettiga ut. Och när jag kollade lite närmare insåg jag att det minsann var timjan. Så nu vet jag att vi har mängder med timjan! Hurra!

Lite störd av hela situationen är jag förstås, och ett sätt som det yttrar sig är genom sömnstörningar. Att jag har en ett-och-ett-halvt-åring som jag försöker få att sova själv i sitt rum hjälper förstås inte heller till. Jag längtar så himla mycket efter att få sova en hel natt i min egen säng nu! Men de där timmarna mitt i natten när jag inte kan sova spenderar jag gärna med att lyssna på poddar. En av mina favoriter är Så funkar det. Problemet med den podden är bara att den är lite för rolig, så det kan vara svårt att låta bli att skratta högt. Varsågoda för tipset!