Läppstiftsuppdatering

Jag köpte ju smink häromsistens. Efter kanske ett år av sporadiskt letande bestämde jag mig för att det minsann fick vara nog med tid spenderad på läppstift, och beställde typ en av varje i en onlineaffär jag hittade. Några läppglans slank också med i korgen. Alltihop levererades till min grind efter några dagar.

Det jag egentligen letar efter är ett väldigt neutralt läppstift, brunrosa eller ”nude”, som drar mer åt rosa än åt brunt. När jag beskrev det för Fredrik så sa han ”jaha. Som om du inte hade något läppstift, alltså?”. Och ja, det är nog sant, när jag tänker efter. Så kanske var det bra att jag inte hittade något sånt, då.

De allra mest neutrala färgerna var slut, så jag fick ta lite andra. Färgskalan sträcker sig från beige till brunt till knallrött och illrosa, med lite variationer däremellan. Jag har ett par märken, Nyx High Voltage (som inte verkar tillverkas längre) och w7 Lippy Chic.

Rödrosa läppar.
Brunröda läppar.
Knallrosa läppar.

Jag är, såhär någon vecka in i provningen, förvånansvärt nöjd. Både med att ha läppstift och med själva läppstiften. Jag tycker att både w7 och Nyx har bra pigment som sitter kvar tillräckligt länge. De täcker bra och det känns bekvämt att ha läppstift, helt enkelt. Läppglansen har jag inte testat mig genom, men det kan bero på att jag tyckte att det första provet var lite för #fuktigt”, och det kändes som om jag var alldeles blöt om läpparna. Jag kommer förstås att testa resten av dem också, men hittills har det varit fokus på läppstiften.

Visst har det varit en del höjda ögonbryn från alla herrarna i familjen, men de verkar ha vant sig nu, alla tre. Färgmässigt så kan jag konstatera att knallrosa nog inte är min färg. Däremot kan jag ha både brunt och rött, och även mörkare rosa. Och den där brunrosa som jag letade efter från början, den är nog helt onödig för mig. När jag har testat med en blandning av de färger jag har så försvinner mina läppar in i resten av ansiktet, och det var ju inte alls det jag var ute efter. Så allt som allt är jag väldigt nöjd med experimentet, och kan härmed konstatera att jag nog har börjat använda läppstift.

Ett svar på ”Läppstiftsuppdatering”

  1. Det rosaröda får min röst! Klär dig fantastiskt bra????

Kommentarer är stängda.