Bulle med bulle och påskförberedelser

För några dagar sedan insåg jag att det stundade en svensk högtid som jag tänkte kunde få vara med i våra svenska traditioner. Den 10 april är det nämligen bulle med bullens dag. Det är ju en lite tramsig dag egentligen, men som helsingborgare vill jag ändå slå ett slag för denna… ”delikatess”. Dock missade jag att köpa chokladbollar på IKEA när vi var där senast, och sortimentet i deras butik för svenska varor går inte att få hemkört.

Alltså var det inte något att be för, utan skulle det bli något firat så fick jag minsann fixa det själv. Och inte mig emot. Jag använde mig av det här receptet på delicatobollar, och gjorde frallor av en bröddeg. Och faktiskt, det funkade ju det med. Men jag får kanske jobba lite på att göra de där luftiga barkisfrallorna till nästa år. Delicatobollarna däremot, de blev perfekta redan i år.

Bullar och bullar.
Montering. Nyfikna barn kollar.
Bulle med bulle.
Tvåan tyckte det var jätteroligt med chokladbollar.

Eftersom Cypern är ortodoxt så firas påsken här senare än i Sverige. I år infaller Cyperns påsk nästa vecka. Men för att behålla några svenska traditioner har vi bestämt att vi ska fira både den svenska och den cypriotiska påsken. Fredrik har dessutom kommit så långt i uppackningen av våra saker att han idag kom upp från källaren med vårt samlade bestånd påskpynt. Det är en ganska moderat samling, och det mesta har Ettan gjort på dagis och i skolan. Tvåan gjorde stora ögon och berättade om allt han såg när han kom upp efter sin sovstund och fick se alla de nya grejerna.

Min förberedelse går ut på att baka bröd och göra en smörgåstårta, och förstås att fundera ut vad årets påsktårta ska bestå av. Vi är mitt i jordgubbssäsongen här, så framöver lär det väl bli en jordgubbstårta. I år blir det inte så, dock, eftersom vi inte får ge oss ut och handla hur som helst. Ettan föreslog rulltårta, och det är verkligen inte någon dum idé. Vi får se var det landar.

Blivande smörgåstårta.